Montseny | Xarxa de Parcs Naturals
Al curs 2018-2019, hi participen 1.378 alumnes

'El Montseny a l'escola' es presenta en el Congrés Nacional d'Educació Ambiental

$urlFileEntry

Presentació del programa. Autor: XPN

29/11/2018

El programa d’educació ambiental 'El Montseny a l’escola' ha estat una de les experiències compartides en el marc del Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA), celebrat a Girona els dies 16 i 17 de novembre.

L’aportació d’“El Montseny a l’escola” ha posat l’èmfasi en el valor de les aliances i la participació com a base del programa, el qual compta amb la implicació de dinou centres públics de primària, set centres d’educació ambiental, ajuntaments de quinze municipis i una EMD, l’equip gestor de l’espai natural, la població local i l’assessorament de professionals de l’àmbit universitari.

“El Montseny a l’escola” és un programa d’educació ambiental adreçat als alumnes de primària de l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny. El seu objectiu principal és apropar la realitat del Montseny als infants i joves de les escoles i a les seves famílies i generar un sentiment de pertinença.

Abasta els tres cicles de l’educació primària i té un caràcter obert i flexible, de forma que cada escola l’adapta en base al seu funcionament. Les unitats didàctiques tenen un enfocament competencial i ofereixen una diversitat d’estratègies i metodologies didàctiques. La proposta d’activitats introdueix la dimensió d’acció ciutadana i crea l’espai i l’oportunitat per aprendre a actuar de manera activa, crítica i responsable. El programa aposta en tot moment per la dimensió participativa, implicant múltiples agents i propiciant el treball en xarxa. Durant el curs 2018-2019 participen en el programa un total de 1.378 alumnes. 

Entre els objectius del CNEA hi ha el de constituir-se com a plataforma per establir aliances entre els diferents agents de l’Educació Ambiental, que donin resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marca l’Agenda 2030 de la UNESCO.

Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA)

El Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA) ha estat organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona, Universitat de Barcelona, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament d’Ensenyament, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona i la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA). Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, Educació ambiental,