Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Montseny Del 4 al 6 de juny al Mas el Bellit, Tagamanent

Inscripcions obertes a la 9a edició del Taller de Pedra Seca al Montseny

Detall del cartell. Autor: Escola Orígens

Detall del cartell. Autor: Escola Orígens

11/05/2021

L'Escola Orígens, amb la col·laboració de la Masoveria del Bellit i el suport del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, organitza la 9a edició del Taller de Pedra Seca al Montseny. El curs tindrà lloc del 4 al 6 de juny al Mas el Bellit, al pla de la Calma, Tagamanent, i s’adreça a aquelles persones interessades a descobrir el món de la construcció en pedra seca, tant si són professionals o tècnics com autoconstructors.

La pedra seca, patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO, és una de les tècniques constructives més ancestrals que es poden trobar a molts indrets del món. La 9a edició del Taller de Pedra Seca al Montseny, organitzat per Orígens, escola taller de bioconstrucció, consta d’una part teòrica i una part pràctica.

Pel que fa a la part teòrica, s’estudiarà i analitzaran diferents elements constructius amb pedra seca (marges, feixes, partions, cabanes, pous de glaç i forns de calç), els principis mecànics i arquitectònics, la història de la pedra seca a Catalunya i arreu del món. També s’explicaran la tècnica margera i altres tècniques constructives i s’aprendran els conceptes bàsics de l’arrencada en tota construcció de pedra seca, les tècniques de reconstrucció i consolidació de murs de pedra seca, l’anàlisi de la geologia del terreny i el tipus de pedra apta per al treball en pedra seca.

La part pràctica se centrarà en la reconstrucció d’un camí ramader amb el replanteig i fonamentació d’un mur, criteris a seguir per pujar un mur i el seu coronament amb diversos detalls constructius i aplicació de metodologies correctes de treball. També s'abordarà el coneixement i familiarització amb les eines i els útils de marger, la llei de la trava i els coronaments i elements singulars.

Els dies i horaris del curs, que suma un total de 20 h, són els següents: divendres 4 de juny de les 16 a les 20 h, dissabte 5 de juny de les 9 a les 19 h i diumenge 6 de juny de les 9 a les 16 h i dinar de comiat.

Els formadors són Albert Gavaldà, marger i membre de Relleu i Entorn; Roger Solé, marger, membre de La Feixa Pedra Seca; Jordi Ferrer, geòleg, membre de LithosGeotècnia; Ferran Bergonyó, aparellador especialitzat en bioconstrucció i membre d’Orígens, i Xavi Ventura, bioconstructor, educador social i membre d'Orígens.

El curs està pensat per a un grup de deu a quinze persones i està recomanat a aquelles persones interessades a descobrir el món de la construcció en pedra seca, tant si és per un interès com a autoconstructors, com si són professionals o tècnics de la construcció que desconeixen aquest sistema constructiu i s’hi volen iniciar.

El preu general és de 240 euros i el preu amb descompte d’estudiant o alumne Escola Orígens és de 192 euros.

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç i descarregar-vos el programa.

compartir

Font de la informació: Orígens, escola taller de bioconstrucció

Categoria: Montseny, ODS,

CookiesEU

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació