Xarxa de Parcs Naturals
El fòrum va comptar amb la presència de respresentats dels parcs de la XPN acreditats amb la CETS

La CETS, protagonista del X Charter Netwoork Metting

$urlFileEntry

Sessió de treball. Autor: XPN

06/11/2017

Entre el 25 i el 28 d'octubre va tenir lloc a Isola del Gran Sasso, una petita població situada a la regió de l'Aquila a Itàlia, el 10è Charter Netwoork Metting organitzat per la Federació Europarc, centrat, enguany, en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Representants dels parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix (espais de la Xarxa de Parcs Naturals acreditats tots ells amb la CETS) van ser-hi presents.

Aquesta trobada biennal és un espai d'encontre i reflexió per als espais naturals protegits europeus acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. Amb motiu de l'Any Internacional de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, la trobada es va centrar en la Carta com a eina de suport de la recuperació i renovació dels territoris, principalment tenint en compte que aquesta regió italiana ha estat molt afectada pels terratrèmols en els darrers anys.

Durant la sessió plenària, representants dels governs locals i regionals van compartir el seu compromís amb l'enfortiment de la regió a través d'un enfocament turístic sostenible i, per això, el desenvolupament de l'estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible pren una rellevància important.

En total, una vuitantena de persones, tècnics de parcs de diferents països, responsables d'empreses i d'associacions d'empresaris que treballen en espais naturals protegits i empreses responsables de la implantació de la CETS al territori es van aplegar durant tres dies per a compartir experiències i treballar per la CETS.

Es van realitzar diferents grups de treball de diverses temàtiques: Grup 1 de comunicació i promoció: donar veu a destinacions sostenibles; Grup 2: la reactivació d'un territori. El turisme entre oportunitats i reptes per al desenvolupament sostenible; Grup 3: la creació d'associacions entre empreses locals i agències de viatges; Grup 4: àrees protegides com a destinacions turístiques sostenibles, i Grup 5: dades, indicadors i seguiment per al turisme sostenible en àrees protegides. També es va presentar el nou logotip de difusió de la CETS.

Participació dels parcs de la XPN acreditats amb la CETS

Per part de la Xarxa de Parcs Naturals (XPN), es va comptar amb la presència de tècnics i representants dels parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, els espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals acreditats a l'actualitat amb la CETS. Trobareu més informació sobre el turisme sostenible a la XPN en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals,