Montseny
A Daimiel (Ciudad Real)

El Parc Natural del Montseny, present al I Congrés Nacional d’Ecoturisme

$urlFileEntry

I Congrés Nacional d'Ecoturisme

19/12/2016

Els passats 22, 23 i 24 de novembre va tenir lloc a Daimiel (Ciudad Real) el I Congrés Nacional d'Ecoturisme. Tècnics del Parc Natural del Montseny - Reserva de la Biosfera van ser-hi presents.

El I Congrés Nacional d’Ecoturisme estava organitzat per la Secretaria d'Estat de Turisme (SET) del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN), depenent del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i l'Ajuntament de Daimiel, amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia, Empreses i Ocupació de la Junta de Castella-la Manxa, del Club Ecoturisme a Espanya i de l'Associació Turística Tablas de Daimiel.

L’esdeveniment va comptar amb la participació de prop de cent vuitanta assistents, entre ells tècnics del Parc Natural del Montseny - Reserva de la Biosfera. Es tractava, principalment, de gestors d'espais naturals: parcs nacionals, reserves de la biosfera, geoparcs i representants d'empreses turístiques dedicades a l'ecoturisme (empreses de guiatge, per exemple), a més a més de representants de diferents nivells de l'administració ambiental i de l'administració turística.

El I Congrés Nacional d'Ecoturisme s’ha celebrat per tal de debatre els millors instruments per a una gestió de l'ecoturisme a Espanya amb els actors implicats. 

El resultat principal del I Congrés ha estat l'elaboració de la Declaració de Daimiel sobre l'ecoturisme, que recull i elabora les recomanacions per a la planificació, la promoció i la difusió de l'ecoturisme en un àmbit estatal. 

Durant els tres dies, s’han presentat ponències que explicaven experiències ecoturístiques diverses i s'ha posat de manifest que la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una bona manera, i una bona eina per als gestors d'espais naturals, de treballar cap a l'ecoturisme i que eines com el Club de Producte d'Ecoturisme a Espanya són un mecanisme solvent per a la creació de producte i la seva comercialització.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Notícies d'arreu,