Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Montseny El 18 de juliol a Sant Celoni

Té lloc el 20è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Montseny

$urlFileEntry

Grups de treball. Autor: XPN

24/07/2018

Després de vint edicions, el Fòrum Permanent de la CETS es consolida com l’òrgan de participació per excel·lència en el qual debatre i consensuar quina és la millor estratègia turística del Montseny.

Des de la primera edició el juliol del 2010 a Viladrau i fins a dia d’avui, s’han ajuntat en un mateix entorn diversos representants del sector privat i del sector públic de diferents administracions tant l’administració turística com l’administració ambiental per perfilar com ha de ser el turisme al Montseny, tenint sempre en compte els criteris i els objectius de desenvolupament sostenible.

La sessió del 18 de juliol va tenir lloc a Sant Celoni, a la Sala Bernat Martorell. En aquest cas, la major part de la sessió va anar encaminada a valorar l’estat del pla d’acció de les diferents actuacions previstes a cinc anys vista (2015-2020). És per això, que es va realitzar una sessió de treball en grups amb l’objectiu de valorar l’estat de les accions i proposar mesures i punts clau per al desenvolupament de les accions que encara no s’han complert.

Els diferents grups de treball es van dividir de la manera següent: Participació dels diferents agents en la CETS; Comunicació de la CETS; Infraestructures i serveis vertebradors de la sostenibilitat; Seguiment de la CETS: visitants i impacte econòmic; Qualitat en el sector turístic: formació, certificacions; El paper de les empreses turístiques en la creació d’oferta sostenible.

La 20a edició del Fòrum Permanent va comptar amb la presència d’unes 45 persones, 27 de les quals en representació del sector públic o entitats (AETM, APM, Taula productors...), 10 ajuntaments i 19 entitats diferents, i 18 persones en representació de 16 empreses privades.

La sessió va finalitzar amb un petit refrigeri, gentilesa de l’Ajuntament de Sant Celoni, en què es va posar de manifest el bon ambient de treball i les sinergies d’equip que s’han creat gràcies a la implantació del projecte de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Montseny.

Per a més informació sobre el turisme sostenible als espais naturals, consulteu aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, general,