Montseny
Del 10 al 12 d'octubre a Saint-Girons, Ariège

El Life Tritó Montseny es presenta al 47è Congrés anual de la Societat Herpetològica de França

$urlFileEntry

47è Congrés. Autor: Societat Herpetològica França

24/10/2019

En el marc d'aquest Congrés, Fèlix Amat, especialista en herpetologia, va presentar el projecte Life Tritó Montseny centrant-se en la vulnerabilitat d'aquesta espècie protegida.

El Congrés es va realitzar del 10 al 12 d'octubre a Saint-Girons, Ariège (Región Occitanie). Va ser organitzat conjuntament pel CNRS Station d'Écologie Théorique et Expérimentale, l'Association des Naturalistes d'Arièja i l'associació Ecodiv.

En aquesta edició, l'objectiu va ser el de promoure i comunicar els principals avenços científics dels darrers anys. Ja sigui si es tracta de preguntes tècniques o de respostes biològiques, aquests avenços són sempre un avantatge per comprendre l'herpetofauna i la seva conservació.

L'esdeveniment es va centrar en els aspectes ètics i de sensibilització que constitueixen una base fonamental per a la protecció i conservació dels animals. La reducció dels mètodes invasius que afecten les espècies i la consideració del benestar animal són canvis essencials per a la sostenibilitat de les activitats de l'herpetofauna.

La seu d'aquest Congrés ens porta inevitablement a seguir els passos de l'herpetofauna pirinenca, centrant-se en tots els avenços relacionats amb les espècies endèmiques i emblemàtiques presents als Pirineus.

Altres temes importants van ser els de la distribució i la conservació. L'actualització de la situació i la distribució espacial de les espècies mitjançant l'adquisició de dades sobre el terreny o mitjançant eines de modelització espacial segueix sent una base essencial per conservar i millorar els coneixements.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Paisatge, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, ODS,