Montseny
En el marc del cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera

El Life Tritó Montseny ofereix una ponència sobre bioseguretat que alerta de les malalties emergents que afecten els amfibis

$urlFileEntry

Jornada. Autor: Life Tritó Montseny

17/05/2015

El divendres 10 de maig, la sala de la Unió Batllorienca (la Batllòria, Sant Celoni) va acollir el cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera. Durant la jornada, Daniel Guinart, tècnic de conservació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i coordinador tècnic del projecte Life Tritó Montseny, i Daniel Fernández, del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP), van exposar el tema de la bioseguretat.

Guinart i Fernández van presentar la ponència titulada "La bioseguretat en l'hàbitat de ribera", en què s’explicava la problemàtica de les malalties emergents i la seva implicació en les poblacions d’amfibis, en especial el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).

En aquesta presentació es van abordar les temàtiques següents: Què és una malaltia emergent?; Les principals malalties emergents de les poblacions d’amfibis; Els possibles vectors d’aquestes malalties emergents; Què és la bioseguretat?; Bones pràctiques; Decàleg perquè la natura no ens noti!; Què podem fer per no transmetre les malalties?

En total, van assistir-hi cinquanta persones, totes elles participants en el programa de seguiment de la llúdriga que visiten repetidament el riu Tordera.

La jornada del cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera estava organitzada per l’ICTA-UAB, l’Observatori de la Tordera, el Zoo de Barcelona, el Consorci Besòs Tordera i l’Ajuntament de Sant Celoni.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Normativa, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències,