Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El Bus Parc incrementa la freqüència de pas amb serveis cada hora

El Parc Natural del Montseny adopta mesures per evitar la concentració de visitants i els comportaments incívics

$urlFileEntry

Bus Parc a Santa Fe. Autor: Diputació de Barcelona

08/10/2020

La direcció del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ha adoptat diverses mesures per evitar aglomeracions en determinats punts de l’espai natural així com els comportaments incívics. La gran afluència dels mesos d’estiu i la previsió que aquesta tardor es pugui incrementar, ja que tradicionalment és l’època de l’any amb més presència de visitants, ha creat una gran preocupació entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que l’integren com també entre els responsables del Parc, especialment pels comportaments incívics i de poc respecte cap al medi natural d’una part cada vegada més nombrosa de visitants.

Entre les mesures adoptades, que s’implantaran a partir del cap de setmana del 10 d'octubre, hi ha la presència d’informadors, que se situaran en diferents punts estratègics del Parc Natural i se sumaran a l’equip de guardes, per tal d’evitar accions com aparcar els vehicles als vorals de la carretera (un fet que en alguns punts no permet la circulació de vehicles en els dos sentits) i impedir els accessos a masos i camins particulars dins de l’espai natural així com deixar brossa fora dels punts habilitats amb contenidors.

Els informadors se situaran en els punts més freqüentats pels visitants: el poble de Montseny, Collformic, Fontmartina - la Costa del Montseny i l’eix Santa Fe - Viladrau. Així mateix, hi haurà personal informatiu al punt principal d’accés al Parc des de Sant Celoni com és la rotonda de Fogars de Montclús i Campins, on hi ha situat el Centre d’Informació del Parc així com una zona d’aparcament.

També s’ha reforçat la senyalització de prohibit aparcar vehicles fora dels espais expressament habilitats en el conjunt del Parc Natural per evitar que hi hagi vehicles aparcats als vorals de les carreteres que impedeixen la normal circulació, motiu pel qual poden ser sancionats.

Es recorda que les autocaravanes no poden estacionar a partir de les 20 h dins el Parc Natural  si bé sí que ho poden fer en els espais habilitats i condicionats per a aquest tipus de vehicles.

Les recomanacions als visitants del Parc Natural es complementaran amb una campanya informativa de sensibilització de comportaments cívics en els espais naturals que es realitzarà a través de mitjans de comunicació i xarxes socials.

Increment de la freqüència del Bus Parc

Per tal de facilitar l’accés al Montseny, des de fa dos anys hi ha en funcionalment dues línies de transport públic del Bus Parc, que funciona els dissabtes, diumenges i festius de tot l’any, i que enllaça amb l’estació de tren de Sant Celoni. Des d’aquest cap de setmana i fins al 8 de novembre, aquest servei s’incrementa amb fins a nou freqüències al dia per accedir a la vall de Santa Fe i a Fontmartina, dos dels principals punts de destí per a molts dels visitants de l’espai natural, en el període de l’any en què ja tradicionalment més visitants accedeixen al Parc.

Les dues línies del Bus Parc del Montseny surten de l’estació de Renfe de Sant Celoni, amb una primera sortida a les 8.10 h del matí i amb una freqüència cada hora fins a les 12.10 h, i entre les 14.25 i les 17.25 h. La darrera sortida de Santa Fe fins a l’estació de tren de Sant Celoni és a les 18 h i la de Fontmartina a les 18.15 h. La ruta ofereix bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició de bitllets que permeten el transbordament tren-bus des de qualsevol estació de Rodalies Renfe.

compartir

Font de la informació: Gabinet de premsa de la Diputació de Barcelona

Categoria: Montseny, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona,