caes

Montseny Serà amb un concert del grup musical Sabana i l’artista Joan Bramon

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny dona el tret de sortida a la 32a edició del programa cultural Viu el parc

03/07/2024

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny es prepara per iniciar els actes centrals de la 32a edició de Viu el parc, que començaran amb un concert a Arbúcies el diumenge 14 de juliol del grup musical Sabana, amb Joan Bramon com a artista convidat. Els actes centrals seran la Matinal al parc, el 15 de setembre, la Nit d’estels, el 21 de setembre, i Poesia als parcs, el 12 d’octubre.

La programació de la 32a edició de Viu al parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny continuarà el diumenge 15 de setembre amb una Matinal al parc, on  es durà a terme una Gran festa del Parc a Sant Martí del Brull, la qual inclourà les activitats “Farcell de jocs” en què, a partir de jocs tradicionals en fusta, es pretendrà estimular els sentits de petits i grans, a més de “La capsa dels sentits”, un espai per descobrir i redescobrir la natura a partir d’una mirada reflexiva, a càrrec de TalleretCraft. La Matinal continuarà amb una lectura de contes per als més petits, que durà a terme Susagna Navó, i finalitzarà amb un espectacle d’animació musical per a totes les edats, a càrrec de Fefe i Cia.

La resta d’actes centrals d’aquesta edició de Viu al parc al Montseny consistiran en la celebració d’una Nit d’estels que tindrà lloc a Cànoves i Samalús el dissabte 21 de setembre, que s’iniciarà a les 21 h amb una presentació al Centre Cívic Xavier Flaquer i Juvany per, a posteriori, a partir de les 22 h, procedir a l’observació d’estels a ull nu i amb telescopi. Així mateix, el dissabte 12 d’octubre es durà a terme, a partir de les 12 h, un recital poètic familiar a l’Era de Can Figueres (Gualba) a partir del poemari El circ Printimpram, de Daniïl Kharms, a càrrec de Xènia Dyakonova i Josep Pedrals, acompanyats per l’il·lustrador Lluís Gay. Totes dues activitats són gratuïtes però requereixen d’inscripció prèvia.

Viu el parc és un programa organitzat per la Xarxa de Parcs Naturals que acosta la cultura i la part lúdica a deu dels catorze espais naturals de la Xarxa. Activitats artístiques, literàries, educatives i de divulgació del patrimoni natural i cultural es porten a terme tant a l’interior del parc com als municipis que en formen part, les quals es poden gaudir en família. 

El concert de Sabana i Joan Bramon, al Prat Rodó d'Arbúcies

El concert de Sabana i Joan Bramon tindrà lloc al Prat Rodó d’Arbúcies el diumenge 14 de juliol, amb hora d’inici a les 19 h i accés gratuït, tot i que és imprescindible fer-ne reserva prèvia. Just una hora abans del concert, es durà a terme una visita guiada, també gratuïta (i sense inscripció prèvia) sobre “Les històries que ens porta l’aigua”, que començarà al Museu Etnològic del Montseny per acabar al Prat Rodó.

Sabana és un grup granollerí d’indie-pop en català que fa música sincera, fresca i delicada, la qual explica històries i anècdotes quotidianes. A vegades, aquestes es relacionen amb moments concrets i, sovint, amaguen una forta càrrega reflexiva i introspectiva. A la fi, parlen sobre l’amor, les rutines, les ambicions i les angoixes, a més de la vida i de tot el que comporta.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montseny, Poesia als parcs, Turisme sostenible, Educació ambiental, Viu el parc, ODS,