Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Montseny Us convidem a fer-vos-en seguidors!

El projecte #LifeTritóMontseny ja disposa de compte de Twitter

$urlFileEntry

Twitter @LifeTrito. Autor: LifeTritó

27/07/2018

El projecte europeu #LifeTritóMontseny ha posat en marxa recentment un compte de Twitter (@LifeTrito) per a la difusió i seguiment de les accions dissenyades per a la conservació i protecció del tritó del Montseny i el seu hàbitat. Aquesta és una de les accions comunicatives previstes per donar a conèixer el projecte que se suma a la pàgina web i al canal Youtube.

 

Us convidem a fer-vos seguidors del compte @LifeTrito! Entre d’altres informacions d’interès, coneixereu les diverses accions que s’estan desenvolupant per a la conservació i protecció del tritó del Montseny i el seu hàbitat.

 

El canal recull nombroses fotografies i vídeos i difon curiositats i detalls sobre l’alimentació, cria i reproducció, cicle vital, etc. d’aquesta espècie autòctona, descoberta l’any 2005 i considerada l'amfibi més amenaçat de l’Europa occidental. La finalitat principal és donar a conèixer les accions i esdeveniments derivats del projecte LIFE, així com el dia a dia dels centres de cria vinculats al projecte.

 

El compte s’adreça tant a científics, tècnics i professionals de l’àmbit de la conservació com a estudiants, voluntaris o persones aficionades que tinguin interès a conèixer i estar al dia de l’evolució i novetats del projecte.

 

Per a més informació sobre el projecte Life Tritó Montseny, a més a més de seguir el compte de Twitter, també podeu visitar el canal Youtube i la pàgina web.

 

Projecte Life de conservació del Tritó del Montseny

 

El projecte de conservació del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), coordinat per la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Zoo de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Forestal Catalana, va ser seleccionat com a Projecte LIFE per la Unió Europea. Té un pressupost total de 2.971.276 euros, el 60 % dels quals els aporten els socis del projecte i el 40 %, la Unió Europea. Així, es promouran accions per millorar l’estat de conservació d’aquesta espècie durant els pròxims anys i fins al 2020.

 

Algunes d’aquestes accions consistiran a reduir les amenaces identificades sobre el tritó del Montseny, millorar l’estat de l’aigua dels torrents del Parc Natural del Montseny, ampliar l’àrea de distribució de l’espècie a través de la reintroducció d’exemplars criats en captivitat, assegurar la seva variabilitat genètica i conscienciar sobre la importància d’aquesta espècie, entre d’altres.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: vertebrats, Paisatge, Planificació i avaluació, Divulgació, Normativa, hàbitats, Montseny, Recerca i seguiment, amfibis, fauna, Hidrologia, Gestió del medi, Aplicacions, general,