Montseny
Conferència sobre projectes com el Life Tritó Montseny que treballen per frenar pèrdues de biodiversitat

Els amfibis i el canvi climàtic

$urlFileEntry

Cartell de la xerrada. Autor: GRENP

24/10/2019

L'Escola de Natura de Parets del Vallès (GRENP) va acollir el 26 de setembre una conferència sobre els amfibis i el canvi climàtic de la mà d’Albert Montori.

L'objectiu de l'acte era difondre els efectes que ja està tenint el canvi climàtic sobre els amfibis. El grup dels amfibis inclou granotes, gripaus, tritons i salamandres, entre d'altres. Són espècies que tenen una vida mixta entre el medi aquàtic i el terrestre, fet que els fa molt vulnerables i sensibles a qualsevol alteració d'un d'aquests hàbitats. És per això que els amfibis són uns bons indicadors de l'estat dels ecosistemes i, en especial, dels efectes del canvi climàtic. Un canvi climàtic vist no com a un fenomen de futur, sinó com una realitat dels nostres dies.

En el marc de la xerrada, Albert Montori, doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona i col·laborador del Grup de Recerca de l'Escola de Natura de Parets del Vallès, va explicar l’existència de molts projectes que actualment estan treballant per investigar els processos i frenar les pèrdues de biodiversitat, com per exemple, el Life Tritó Montseny.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Paisatge, Educació ambiental, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Educació ambiental, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, ODS,