Montseny
Van consolidar-ne els marges amb pals i fustes

Els voluntaris restauren l'hàbitat de ribera, al Parc Natural del Montseny

$urlFileEntry

Voluntaris participants. Autor: Cercle Voluntaris

25/11/2019

Una trentena de voluntaris van dedicar el matí del dissabte 16 de novembre a realitzar tasques de recuperació de l’hàbitat de ribera a l’interior del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Un cop al punt de trobada, tècnics i guardes forestals van donar la benvinguda als voluntaris i van explicar-los quines tasques haurien de fer. El guarda forestal, Antonio Álvarez, els va parlar sobre la varietat de flora i fauna que habita al Montseny. Un cop acabada la introducció, el grup es va endinsar al Parc Natural per una pista forestal fins arribar a la zona de l’actuació.

Els components del grup de manteniment forestal, Óscar Solé i Joan Comellas, van explicar en què consistiria exactament l’actuació, això és, consolidar els marges de ribera mitjançant els pals i les fustes que prèviament havien apilat.

Per realitzar aquestes tasques, es van dividir en dos grups segons el nivell de dificultat. Un d'ells anava amb l’Óscar i l’altre, amb el Joan, i es van repartir al llarg de l'hàbitat de ribera per abastir-ne entre tots la llargària completa.

Amb la feina feta, ja a mig matí, els voluntaris van dedicar una estona a gaudir de l’entorn.

Per a més informació sobre les activitats que realitza el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, consulteu la seva pàgina web.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Hidrologia, flora, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi, ODS,