Montseny
Van extreure més de 2.000 peus

Els voluntaris retiren la planta invasora seneci del Cap al Parc Natural del Montseny

$urlFileEntry

Voluntaris a Collformic. Autor: Cercle Voluntaris

31/05/2019

El dissabte 25 de maig els voluntaris del Cercle van celebrar el Dia Europeu dels Parcs amb una acció als entorns de Collformic (Parc Natural del Montseny) durant la qual van extreure més de 2.000 peus de l’espècie invasora seneci del Cap (‘Senecio inaequidens’).

En arribar a Collformic, en Narcís i la Gemma, tècnics de la Diputació de Girona, i l'Òscar i en Guillem, de la colla de manteniment forestal del Parc Natural, van rebre el grup de voluntaris i els van presentar el protagonista de la jornada, el Seneci del Cap (Senecio inaequidens), planta exòtica i invasora present en els entorns de Collformic.

El seneci del Cap és una planta originària d'Àfrica del sud i va ser introduïda de forma accidental a través de llana importada. La seva presència comporta problemes sobretot per a la ramaderia, ja que és una planta tòxica per als ramat. Tot i que normalment no se la mengen, si envaeix un prat els ramats ja no es poden alimentar i, per tant, la zona queda inservible. (Més informació aquí.)

Un cop s'identifica a l'espècie el grup va començar a treballar de valent per poder extreure el màxim de peus de l'entorn. Al final de la jornada es van arribar a extreure més de 2.000 peus d'aquesta planta. Atès que cada peu fa de mitjana 10.000 llavors, la feina feta val el doble ja que alhora es redueix la capacitat reproductora de la planta.

Per acabar el plujós però magnífic dia de voluntariat al Parc Natural del Montseny, els voluntaris van recuperar forces dinant tots plegats a Collformic.

Per a més informació sobre el Cercle de Voluntaris dels Parcs Natural, consulteu la seva pàgina web.

 

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Dia Europeu dels Parcs, Biodiversitat, flora, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi,