Montseny
Aplega coneixements pràctics de les reserves de la biosfera per a un desenvolupament sostenible

Entra en funcionament la web DiálogosRB.net (Xarxa de coneixements de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera)

$urlFileEntry

DiálogosRB.net. Autor: RERB

15/02/2018

La Reserva de la Biosfera de Montseny ha participat, amb quatre reserves de la biosfera més, en un projecte pioner que pretén reunir coneixements pràctics, compartir-los i posar-los a disposició de les persones interessades. Des del 15 de febrer ja està activa la pàgina web DiálogosRB.net, la xarxa d'informació de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, representada per les cinc reserves següents: Allariz (Ourense), Alto Bernesga (León), Sierra de les Nieves (Málaga), Lanzarote i Montseny.

Durant el 2017, un equip format pels gestors i alguns tècnics d'aquestes reserves de la biosfera i un grup de científics han treballat conjuntament per reunir i exposar els coneixements adquirits en la pràctica del desenvolupament sostenible a les reserves de la biosfera d'Allariz (Ourense), Alto Bernesga (León), Montseny, Sierra de les Nieves (Málaga) i Lanzarote.

El projecte va ser el resultat d'un acord entre les entitats responsables de les cinc reserves i la Fundació Ramón González Ferreiro, d’Allariz. Per al seu desenvolupament, ha comptat amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

DiálogosRB.net és una xarxa d'informació de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera (RERB), representada per les cinc reserves citades. Els seus resultats són aplicables no només a les quaranta-vuit reserves de la biosfera espanyoles, sinó també en altres moltes situacions en què es tracta d'aplicar criteris de sostenibilitat al desenvolupament.

De la mateixa manera, experiències d'altres reserves de la biosfera podrien contribuir a completar els coneixements reunits a DiálogosRB.net. S’espera que aquesta primera etapa sigui el començament d'un llarg camí que sumi coneixements dispersos per a benefici de tots els interessats.

Malgrat les diferències entre les cinc experiències estudiades, hi ha components transversals que són d'aplicació a totes o a algunes d’elles i, de la mateixa manera, són extensibles a altres reserves de la biosfera i a altres indrets. Des del 15 de febrer, els resultats ja estan disponibles en aquesta pàgina web.

compartir

Font de la informació: Cristina Herrero, coordinadora del projecte

Categoria: Montseny, Notícies d'arreu, Webs i butlletins digitals, Biodiversitat, flora, fauna, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Webs,