Montseny
Del 3 al 5 de juny a Porto de Santa Cruz-Oleiros (A Coruña)

Es presenta el Life Tritó Montseny en una formació per a gestors de les reserves de la biosfera

$urlFileEntry

Participants. Autor: XPN

28/06/2019

Durant tres dies, gestors de diverses reserves de la biosfera d'Espanya van assistir a la formació 'Metodologies per l’avaluació de serveis ambientals en les reserves de la biosfera'. La trobada va ser organitzada pel Centre d'Extensió Universitària i Divulgació Ambiental de Galícia (CEIDA) i va tenir lloc a Porto de Santa Cruz-Oleiros (A Coruña), del 3 al 5 de juny. La coordinació va anar a càrrec de Mateo Aguado del Laboratori de Socioecosistemes del Departament d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).

El dilluns 3 de juny, a les 16 h, Carlos Vales Vázquez (director del CEIDA) va donar la benvinguda als assistents. A continuació, Natalia Beltrán va fer la presentació del curs i va enunciar el programa pels tres dies. La primera presentació va anar a càrrec de Mateo Aguado, qui va exposar el tema de la gestió dels serveis dels ecosistemes en temps de canvi global i una introducció a l’avaluació dels serveis dels ecosistemes. A continuació, els assistents van exposar les característiques més destacables de les reserves de la biosfera en les quals estan treballant.   

Durant el mati del dimarts 4 de juny es van realitzar una sèrie de conferències per part d'experts en serveis ecosistèmics: Alberto González García, Mateo Aguado Caso i César Agustín López (Laboratori de Socioecosistemes del Departament d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid) i la María Alló (Departament d'Economia de la Universitat de A Coruña).

A la tarda, es van realitzar tres tallers: "Serveis dels ecosistemes per la presa de decisions: el mètode de la matriu de Burkhard", "Avaluació sociocultural basada en percepcions visuals: caracterització d'actors socials i valoració de serveis dels ecosistemes" i "L’avaluació participativa dels serveis dels ecosistemes: un mètode per a la gestió socioecològica del territori basat en la comunitat".

El dimecres 5 de juny es va destinar a presentar els casos pràctics sobre l’avaluació de serveis dels ecosistemes en vdiverses reserves de la biosfera espanyoles. En aquest espai Jordina Grau va presentar el projecte Life Tritó Montseny, concretament l’experiència viscuda en relació amb els serveis ecosistèmics (Acció D7: Impacte socioeconòmic del projecte).

Per acabar la jornada, Natàlia Beltrán, Juan Martínez i Susana Ramírez van aportar les conclusions del curs i les propostes d'actuació en l’àmbit de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, amb una avaluació del curs i un comiat final.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Notícies d'arreu, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, amfibis, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Divulgació, Ponències, ODS,