Montseny
Amb la participació de Pilarín Bayés

EspaiNaturàlia a la Fira de la Castanya de Viladrau

$urlFileEntry

Pilarín Bayés durant la presentació. Autor: XPN

02/11/2017

En el marc de la 23a Fira de la Castanya de Viladrau, celebrada el cap de setmana del 27, 28 i 29 d’octubre, es va presentar al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny EspaiNaturàlia, una iniciativa vinculada al programa Viu el parc. 

Amb aquesta finalitat, es va instal·lar una carpa a l'accés principal del recinte de la fira, on els més de vint mil visitants de l’edició d’enguany podien consultar informació d’EspaiNaturàlia, del programa Viu el parc i de la Xarxa de Parcs Naturals.

Així mateix, el diumenge 29 d'octubre al matí la sala d’actes de Cal Sià va acollir una presentació dels objectius d’EspaiNaturàlia, una iniciativa de caire promocional amb continguts de perfil sociocultural que promou els actius locals dels àmbits artesanal, artístic, cultural, educatiu i ambiental, tant pel que fa a entitats associatives com empresarials o col·laboratives.

L'acte va començar amb les paraules de l’alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu, la qual va donar la benvinguda als assistents, i va continuar amb la intervenció de Jordi Hernández, de la Xarxa de Parcs Naturals, Víctor Cucurull, director de la Fundació Societat i Cultura, i la dibuixant i il·lustradora, Pilarín Bayés.

La sessió es va completar amb la presentació dels tres projectes de productors del Montseny següents: oli de les oliveres autòctones de la vall d’Arbúcies; vins i cava del Serrat de Montsoriu, i mel Llàgrimes de Ra, de Seva.

La proposta fou de gran interès per al nombrós públic assistent ja que, a més de les interessants explicacions dels tres productors, es va gaudir d’una intervenció creativa per part de la popular Pilarín Bayés, la qual va dibuixar els tres elements claus per a l’èxit de tota iniciativa: la imaginació, el treball i el saber, encarnats en el personatge de la bruixa, és a dir, de la dona remeiera que coneix tots els secrets d’aquest món i que és símbol històric de Viladrau i una figura molt present a la Fira de la Castanya.

Per a més informació sobre presentacions anteriors d’EspaiNaturàlia, consulteu aquesta notícia.

compartir

Font de la informació: Fusic

Categoria: Montseny, Viu el parc, Espai Naturàlia,