Montseny
Al Museu de Ciències Naturals de Granollers i al Centre d'Informació Can Casades

Fèlix Amat, especialista en amfibis, realitza dues conferències sobre el tritó del Montseny

$urlFileEntry

24a Setmana de la Ciència. Autor: FCRI

06/12/2019

Del 8 al 17 de novembre es va celebrar a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència. En aquest marc, l'herpetòleg especialitzat en amfibis i col·laborador del projecte Life Tritó Montseny Fèlix Amat va realitzar dues conferències a l'entorn del tritó del Montseny.

La primera ponència va tenir lloc el dissabte 9 de novembre al Museu de Ciències Naturals de Granollers. Amb el títol: "El tritó del Montseny. Estat actual de la recerca aplicada a la conservació en el marc del projecte Life Tritó Montseny", Amat va presentar aquest endemisme microendèmic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny que es troba en perill crític d'extinció.

El desenvolupament del projecte LIFE15 NAT/ES/000757 ha suposat un revulsiu per a l'estudi de la biologia d'aquesta espècie. Aquesta conferència pretenia donar a conèixer al públic en general com s'està duent a terme la recerca sobre la seva biologia i quines són les novetats i implicacions més importants i destacables. 

La segona conferència, titulada “Els amfibis i el tritó del Montseny. Recerca i canvi climàtic”, va tenir lloc el dissabte 16 de novembre a les 12 h al Centre d'Informació Can Casades (Santa Fe de Montseny). La xerrada va ser una oportunitat per conèixer més curiositats sobre aquesta espècie en perill d’extinció.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos el cartell de les dues conferències.

Durant la 24a Setmana de la Ciència es van celebrar un munt d’activitats de divulgació científica arreu del territori amb tot un ventall de possibilitats: jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics, etc.

Els temes centrals de l’edició d’enguany van ser, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents en els seus respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, del qual es commemora enguany el centenari del naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels cinc-cents anys de la seva mort.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Paisatge, Educació ambiental, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Educació ambiental, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, ODS,