Montseny
Per caracteritzar els boscos més vulnerables als efectes del canvi climàtic

Jornada participativa sobre el canvi climàtic al Montseny

$urlFileEntry

Trobada. Autor: Life Clinòmics

13/12/2019

El dijous 12 de desembre, de les 10 a les 13 h, l'Oficina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Masia Mariona va acollir una jornada participativa en el marc del projecte Life Clinòmics.

La sessió de treball era part d’una acció pilot per caracteritzar els boscos de la Reserva de la Biosfera del Montseny més vulnerables als efectes del canvi climàtic. L'acció va estar consensuada pels agents del territori constituïts en la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic - MeTACC del Montseny.

L’objectiu de la jornada era identificar, amb la col·laboració dels experts participants, tant les zones del Montseny com les espècies forestals més vulnerables al canvi climàtic.

El programa incloïa una presentació del Life Clinòmics, projecte europeu sobre les oportunitats i els reptes de l'economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic, i una introducció tècnica sobre l’acció “Cartografia i caracterització de les masses forestals més vulnerables al CC a la Reserva de la Biosfera del Montseny”, a càrrec del CREAF.

A continuació, els grups de debat van valorar la vulnerabilitat de les espècies forestals del Montseny i van identificar les zones forestals crítiques o més vulnerables al canvi climàtic i, posteriorment, es van posar en comú i presentar els primers resultats de l’anàlisi de les masses forestals més vulnerables al canvi climàtic a la Reserva de la Biosfera del Montseny.

La jornada es va organitzar de manera conjunta des de la Reserva de la Biosfera del Montseny, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona i el CREAF.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Paisatge, Biodiversitat, flora, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, ODS,