Montseny
Permet fer senderisme a persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda

La cadira Joëlette del Montseny s'estrena al territori amb una pujada al turó de Tagamanent

$urlFileEntry

Un cop al cim del turó. Autor: Aprèn

24/10/2016

El Parc Natural del Montseny ja disposa d'una cadira Joëlette a disposició de tots els usuaris que la necessitin. La cadira, que habitualment es troba a l'Escola de Natura de Vallcàrquera, es va estrenar el passat diumenge, 16 d'octubre, amb una pujada al turó de Tagamanent de la mà d'Aprèn.

Gràcies a la recentment adquirida cadira Joëlette al Parc Natural del Montseny, el diumenge 16 d'octubre un veí de 64 anys del Figaró que va patir la poliomielitis quan era un nen i que feia deu anys que no havia pogut tornar al turó de Tagamanent perquè la seva mobilitat havia empitjorat va poder-hi tornar a pujar. En un ambient festiu i alegre, des del collet de Sant Martí un grup de vint-i-quatre persones, entre adults i infants, i l'acompanyament de la gent d'Aprèn van fer l'ascensió cap al turó.

Aquesta ha estat la primera sortida de la Joëlette al Parc Natural del Montseny, però realment la segona que ha fet ja que una setmana abans, el diumenge 9 d'octubre, va ser una de les cadires que van ser presents a la sortida a la Mola dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

La Joëlette és una cadira tot terreny d'una sola roda que, amb l'ajut d'acompanyants, permet la pràctica del senderisme a persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda.

Dins l'àmbit del conveni de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona, es duen a terme nombrosos projectes per adaptar per al col·lectiu de persones amb discapacitats físiques i sensorials una sèrie d'itineraris senyalitzats i programes pedagògics així com potenciar el préstec de material adaptat que inclou, entre d'altres, les cadires Joëlette, bicicletes handbikes, terceres rodes per a cadires de rodes o dossiers en braille dels itineraris adaptats.

Si voleu conèixer les nombroses accions encaminades a millorar l'accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu l'enllaç següent.

Per a més informació sobre la utilització de la Joëlette al Montseny, podeu contactar amb l'Escola de Natura de Vallcàrquera al telèfon 938 429 361.

compartir

Font de la informació: Aprèn. Serveis ambientals

Categoria: Montseny,