Montseny
LimnoPirineus, PirosLife i Life Tritó del Montseny

Treball en xarxa de tres programes LIFE als Pirineus

$urlFileEntry

Sortida de camp. Autor: Life Tritó Montseny

19/11/2018

Els dies 24, 25 i 26 d'octubre, membres del  Life Tritó Montseny van viatjar fins als Pirineus per treballar en xarxa amb els projectes LIFE LimnoPirineus, destinat a la millora de l’estat de conservació d’espècies i hàbitats aquàtics d'interès europeu de l’alta muntanya dels Pirineus, i PirosLife, que vol consolidar el futur de l’ós bru als Pirineus en un marc de diàleg i col·laboració amb les persones, entitats i institucions que fan possible el desenvolupament d’aquest territori de muntanya.

Durant tres dies, el grup va poder compartir coneixements amb els coordinadors i tècnics d'aquests altres dos projectes LIFE (LimnoPirineus i PirosLife) que des de ja fa uns anys estan treballant en l'àmbit dels Pirineus. Les jornades de treball van ser molt profitoses.

El dimecres 25 d’octubre, un cop presentats els tres programes (Limno, Piros i Tritó del Montseny), es van debatre temes com la seva gestió i coordinació tècnica o la genètica aplicada a l’estudi de poblacions.

També es va realitzar una visita al centre de cria del Pont de Suert i una sessió d’intercanvi d’experiències sobre la bioseguretat en la gestió d’espècies protegides en els centres de cria i en el seu hàbitat, la implicació dels agents del territori (propietaris, associacions, etc.) i l’aplicació de bones pràctiques.

L’endemà, dijous 25, va tenir lloc la sortida de camp LimnoPirineus a l’Estany de Dellui i, el divendres 26, els tècnics i responsables participants van fer una visita de camp PirosLife, al Pallars Subirà.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Notícies d'arreu, Paisatge, Biodiversitat, Geologia, Hidrologia, flora, fauna, vertebrats, peixos, amfibis, rèptils, ocells, mamífers, hàbitats, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi,