Montseny
Presentat per la Diputació de Girona

Premiat a Esparc un projecte d'adaptació al canvi climàtic al Parc Natural del Montseny

$urlFileEntry

Entrega del guardó. Autor: XPN

04/06/2018

El projecte 'Ordenació forestal per a l’adaptació al canvi climàtic del Matagalls, al Parc Natural del Montseny', presentat per la Diputació de Girona, va rebre el I Premi Experiències Inspiradores, al qual concorrien 51 publicacions, i que el divendres 25 de maig es va fallar a Cangas de Onís (Astúries) en el marc del XX Congrés Europarc - Espanya.

El projecte proposa executar una gestió forestal que potenciï els boscos mixtos, reduint la competència entre els arbres perquè creixin millor i lluitar contra espècies invasores, en un punt del Parc Natural del Montseny com són els boscos del Matagalls que ja estan patint els efectes del canvi climàtic, com ara sequera, gelades tardanes i canvis en la distribució d'espècie.

També es va reconèixer un projecte presentat per Acció Ecologista - Agró en col·laboració amb Seo Birdlife sobre el Tancat de la Pipa a l'Albufera de València i un altre castellanolleonès sobre l'estratègia de planificació de la Xarxa Natura 2000.

El lliurament es va emmarcar dins el XX Congrés Europarc - Espanya (23 - 27 de maig) un fòrum tècnic en què es discuteixen i elaboren propostes per millorar els espais protegits d'Espanya, en el qual participen més de 160 professionals d’arreu de l’Estat.

Millorar els models de governança perquè la població local se senti implicada en la gestió dels enclavaments protegits o la comunicació van ser alguns dels reptes abordats durant la trobada, en què es commemorà el centenari del Parc Nacional dels Picos de Europa.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Montseny, Biodiversitat, flora, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Informació tècnica, Divulgació, Ponències, Diputació de Barcelona,