caes

Montseny Amb 24 rutes

S'edita una guia sobre els 'Racons del Montseny amb aigua'

11/03/2019

Ja està disponible la guia ‘Racons del Montseny amb aigua’, d’Oscar Farrerons Vidal. El volum és el núm. 55 de la col·lecció 'Llibres de Muntanya' de Farell Edicions i aplega vint-i-quatre itineraris pel Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny en què l’aigua juga un paper fonamental.

Ja es tracti de gorgs i salts d’aigua, fonts, molins i embassaments, llegendes i fades d’aigua... l’aigua és un dels elements més rellevants i significatius de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

L’excursionista i estudiós del Montseny, fundador del grup Amics de les Fonts de Viladrau, Oscar Farrerons (Barcelona, 1967, viladrauenc d’adopció) proposa en aquesta nova guia vint-i-quatre itineraris protagonitzats per l’aigua al Montseny, en totes les seves manifestacions.

Així, a les seves pàgines hi podreu consultar rutes com "Fonts antigues d'Aiguafreda", "El sot de l'Infern", "Llegendes i fonts de Viladrau", "La ribera de la riera de Vallforners" o "La Tordera a Sant Esteve", que us portaran fins a pous de neu i glaç, aiguamolls, fontades del Montseny, restes romanes, embassaments, fonts ferruginoses, molins i gorgs, entre molts d’altres. Cada itinerari conté un mapa i fotografies així com el detall del recorregut i principals elements d'interès. Les imatges són autoria d'Oscar Farrerons i d'Adrià Corella. 

Amb pròleg de l'historiador Antoni Pladevall i Font, la publicació, que també conté una bibliografia i cartografies finals, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i es podrà adquirir en els centres i punts d’informació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i a través de la web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona.

compartir

Font de la informació: Farell Editors

Categoria: Publicacions, Educació ambiental, Montseny, Educació ambiental, Hidrologia, Llibres, revistes i CD, Divulgació, general,