Montseny
Es reconeixerà l'adhesió de cinc noves empreses

Se celebrarà la 22a edició del Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Montseny

$urlFileEntry

Federació Europarc. Autor: Europarc

01/07/2019

El proper dimecres 17 de juliol de les 18 a les 20 h, Aiguafreda acollirà el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Després que s’iniciés el procés d’acreditació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) l’any 2011, s’han anat celebrant de forma periòdica les diferents edicions del Fòrum Permanent. El Fòrum és l’espai de participació i de treball per tal que tots els agents implicats al Montseny, tant el sector públic com el sector privat, tant el personal de les administracions públiques, també els municipis, tant el sector ambiental com el sector turístic puguin ser-ne partícips i definir l’estratègia turística del Montseny.

En aquesta 22a edició, tindrà lloc l’acte de reconeixement per a l’adhesió de cinc noves empreses acreditades amb la CETS i s’arribarà a un total de 22 empreses que han decidit treballar conjuntament amb el Parc Natural per un turisme sostenible al territori. En aquest díptic trobareu les empreses acreditades fins al moment.

Així mateix, es presentarà i validarà la feina realitzada durant el 2018 i la presentació de l’estat del Pla d’acció 2016-2020 i quins són els passos a seguir a partir d’ara.

El Fòrum Permanent tindrà lloc el proper dimecres 17 de juliol a les 18 h a Aiguafreda. La jornada és gratuïta i oberta a tothom, però per a un correcte desenvolupament de la sessió és convenient formalitzar la inscripció en el correu electrònic p.montseny.cets@diba.cat.

Carta Europea de Turisme Sostenible  (CETS)

La Carta Europea de Turisme Sostenible és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc, que assegura que l'ús turístic del Parc es desenvolupa de forma compatible amb la conservació del territori, tot minimitzant els impactes negatius que pot causar el turisme i contribuint al desenvolupament socioeconòmic local que aquesta activitat genera.

L'any 2011, tant el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac com el Parc Natural del Montseny van obtenir el reconeixement de la CETS. El 2017, els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix s’hi van sumar.

Per a més informació sobre el desplegament de la CETS al Parc Natural del Montseny i a la resta de parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, ODS,