Montseny
El 18 de juny, a Masia Mariona

3a trobada del grup d'hidròlegs del Life Tritó Montseny

$urlFileEntry

3a Trobada d'hidròlegs. Autor: XPN

28/06/2019
Els objectius del taller participatiu van ser els següents: Emmarcar les oportunitats de finançament; Trobar sinergies entre línies de treball per optimitzar els esforços; Trobar la formulació adequada per propostes nacionals; Trobar la formulació adequada per propostes europees, i detectar grups de recerca disposats a liderar una proposta.

La trobada, que va reunir vint-i-cinc experts en el món de la hidrologia, va començar a les 9.30 h i va finalitzar a les 16.30 h. En aquest enllaç podeu consultar el programa.

Antecedents

La necessitat de crear un grup de treball tècnic per estudiar la hidrogeologia del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny va sorgir arran de la primera trobada del comitè d’experts del projecte Life Tritó Montseny (8 de novembre del 2018).

En aquell moment, els objectius previstos per treballar van ser conèixer la dinàmica hidrogeològica del massís del Montseny, establir un programa de seguiment hidrològic i vetllar per l’ús sostenible de l’aigua. A banda de definir un grup de treball, calia planificar les línies de treball per poder executar els projectes de recerca i consensuar un model que definís la dinàmica hidrològica del Montseny.

El 14 de maig del 2019, Masia Mariona va acollir la segona trobada del grup d'hidròlegs. En aquella ocasió, els objectius d'aquell taller participatiu eren identificar les futures línies de treball de recerca per conèixer la dinàmica hidrològica del Montseny i aconseguir els resultats següents: Consolidació del grup d'hidrologia; Definir-ne les necessitats concretes; Interpretar correctament els treballs científics, buits de coneixement i els aspectes que no compten amb un consens científic; Identificar les futures línies de treball a seguir pels hidròlegs implicats.

Les tres jornades d'hidròlegs fetes fins ara han estat dinamitzades per l'Annelies Broekman i l'Anabel Sánchez, del CREAF.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, ODS,