Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Publicador de continguts

Montseny
Es van adoptar diversos acords i un pla d'acció centrat en l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

Un jove la Reserva de la Biosfera del Montseny participa en el I Fòrum de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera

$urlFileEntry

Joves participants. Autor: Reserva Biosfera Lanzarote

13/12/2019

A la trobada, que va tenir lloc entre el 23 i el 25 d'octubre a la Reserva de la Biosfera Mariñas Coruñesas i Terras do Mandeo (la Corunya), van participar-hi trenta-nou joves d'onze comunitats autònomes.

En representació de la Reserva de la Biosfera del Montseny va assistir-hi en Xavier Masramon, jove ramader del Brull que ha participat en els grups de participació del Life Clinòmics de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Una mica d'història

L'any 2018 es va celebrar el I Fòrum de Joves de la Xarxa de Reserves de la Biosfera d'Iberoamèrica i el Carib (IberoMab) a l'Equador, amb la presència de representants de les Reserves de Biosfera espanyoles. En aquest context, sorgeix el compromís de celebrar aquest I Fòrum de Joves de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera, com una oportunitat per conèixer, debatre i compartir visions i compromisos futurs.

El I Fòrum de Joves de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera ha abordat els objectius següents: elaboració d'una Declaració de la Joventut de la Reserva de Biosfera; elaboració d'un Pla d'Acció de la Joventut a la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera; fomentar el coneixement dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i com poden contribuir les diverses reserves de la biosfera a assolir-los; augmentar la participació del jovent en les reserves de la biosfera espanyoles; construir i reforçar els canals de comunicació amb la joventut, i empoderar la joventut.

Propera cita

Entre els mesos de març i abril del 2020 se celebrarà el II Fòrum a Somiedo (Astúries) durant el qual es donaran els primers passos perquè els joves actuïn com a entitat amb capacitat d'acció en les reserves de la biosfera. Nomenar representants, preparar-se per al II IberoMab i el COP 15 POST són alguns objectius que es resoldran també en aquest segon fòrum.

Per a més informació sobre la Reserva de la Biosfera del Montseny, podeu consultar aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera

Categoria: Ponències, Diputació de Barcelona, Biodiversitat, Recerca i seguiment, ODS, Planificació i avaluació, Divulgació, Montseny, Gestió del medi, Notícies d'arreu, general,