Montseny
Van conèixer els projectes de la Carta Europea de Turisme Sostenible i el Life Tritó Montseny

Una delegació del Marroc visita el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

$urlFileEntry

Xerrada sobre la CETS. Autor: XPN

29/06/2019

El dijous 20 de juny, una vintena de persones gestores de la Reserva de la Biosfera de Arganeraie del Marroc van visitar el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Aprofitant l'estada que feien a Catalunya en el marc del programa europeu Erasmus+ i gràcies al suport de l’ICTA-UAB, el grup de gestors de la Reserva de la Biosfera de Arganeraie van conèixer la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i la Reserva de la Biosfera del Montseny, interessats en l’aplicació d’un ecolabel per a la regió del Marroc.

Al Montseny, van tenir l’oportunitat de conèixer de la mà de tècnics del Parc Natural els diferents projectes i les línies de gestió de la Reserva de la Biosfera del Montseny, en especial la implantació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) des de l’any 2011, un bon exemple de treball participatiu i conjunt entre el sector públic i el sector privat.

Així mateix, es va explicar el projecte Life Tritó Montseny com un cas d’iniciativa que conjuga custòdia del territori i gestió conjunta.

Després de la xerrada, el grup va aprofitar per visitar la Formatgeria del Montseny, a Can Gorgs, un exemple de projecte per al manteniment i la implicació de la població local i van poder gaudir d’un tast dels seus productes.

Posteriorment, es va visita la casa de turisme rural La Morera, empresa acreditada amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i membre de l’Associació d’Empresaris del Montseny durant la qual en David, un dels seus responsables, va explicar-los què ha suposat per al seu negoci formar part de la CETS i quines són les seves línies de gestió principals vers el turisme sostenible.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Biodiversitat, Divulgació, Ponències, ODS,