Parc Agrari
Hi haurà xerrades, tallers, mostra de productes i sorteig de cistella Producte Fresc

Jornada de difusió del Projecte BRAAVA al Parc Agrari

$urlFileEntry

Assortiment de bràssiques. Autor: XPN

10/02/2020

El diumenge 1 de març, la Masia Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat ofereix una nova jornada gratuïta per descobrir la gran família de les cols. El Projecte BRAAVA és una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat, com a opció per a la diversificació  productiva i econòmica del sector hortícola del Parc Agrari.

Al llarg del jornada "Vine a passar un mati amb el BRAAVA", que tindrà lloc a la Masia Can Comas. Centre d’Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat el proper diumenge 1 de març, hi haurà xerrades sobre alimentació saludable, mostra gastronòmica i tallers per a tots els públics en què es podran veure i aprendre a cuinar aquestes verdures tant interessants dels del punt de vista nutricional.

En el bloc gastronòmic, es presentarà el col·lectiu Sabors de l’Horta 2020 amb la presència del conegut cuiner i presentador de televisió Marc Ribas.

És podran tastar tapes elaborades amb algun dels productes que s’estan cultivant en el projecte BRAAVA (bròquil de santa Teresa, bròquil de desembre, cheddar, grafity, flower sprout, etc.) i els diners recollits amb la venda dels tickets s’entregaran al projecte solidari Magic Line de Sant Joan de Déu.

I, en acabar, sorteig d'una cistella Producte Fresc del Parc Agrari.

Les cols, una gran família

La col és una de les espècies cultivades que presenta major diversitat morfològica de la part comestible. La col de cabdell, la col paperina, la coliflor, la col de Brussel·les, la col llombarda, el bròquil o el brocolini descendeixen d’una mateixa espècie silvestre (Brassica oleracea L.), la qual ha estat modelada en diferents direccions segons les seleccions realitzades pels agricultors de cada territori. Totes elles tenen un alt valor nutricional. 

Més informació i inscripcions

Jornada gratuïta. Consulteu el programa complet en aquest enllaç.

Inscripcions al telèfon 933 788 190 o al correu electrònic parcagrari@diba.cat i mitjançant formulari.

"Vine a passar un matí amb el BRAAVA" està organitzat per la Fundació Miquel Agustí, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Parc Agrari, Educació ambiental, Biodiversitat, flora, Educació ambiental, Divulgació, ODS,