caes

Parc Agrari Gratuïta, hi haurà xerrades, tallers, mostra de productes, showcooking i sorteig de cistella Producte Fresc

El Parc Agrari del Baix Llobregat difon el Projecte BRAAVA amb una jornada a Can Comas

08/02/2019

El Projecte BRAAVA és una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat, com a opció per a la diversificació  productiva i econòmica del sector hortícola del Parc Agrari del Baix Llobregat. Us convidem el proper 24 de febrer a la Masia Can Comas a una jornada gratuïta per descobrir la gran família de les cols!

En aquest projecte l’elecció de les varietats és duta a terme pels diferents agents de la cadena agroalimentària (des dels agricultors, comercialitzadors i milloradors fins als restauradors i consumidors) amb l’ús de la selecció participativa, complementada amb dades de fenotipat de les varietats.

Les cols, una gran família

La col és una de les espècies cultivades que presenta major diversitat morfològica de la part comestible. La col de cabdell, la col paperina, la coliflor, la col de Brussel·les, la col llombarda, el bròquil o el brocolini descendeixen d’una mateixa espècie silvestre (Brassica oleracea L.), la qual ha estat modelada en diferents direccions segons les seleccions realitzades pels agricultors de cada territori. Totes elles tenen un alt valor nutricional. Ja les heu tastades totes?

El diumenge 24 de febrer es volen donar a conèixer una mica més aquestes varietats a través de xerrades i tallers per a tots els públics en què podran veure, aprendre a cuinar i tastar aquestes verdures tan interessants dels del punt de vista nutricional. Us convidem a passar un matí amb el BRAAVA.

Jornada ‘Coneixes el Projecte BRAAVA?’

Diumenge 24 de febrer de les 10 a les 14 h.

Masia Can Comas (Centre d’Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat).

Programa

Xerrades

10 h. Presentació del Parc Agrari i del projecte BRAAVA. A càrrec de Gemma Francès (Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat) i Aurora Rull (Fundació Miquel Agustí).

11 h. Com afecten els tractaments tèrmics al contingut nutricional de diferents cultivars del gènere Brassica. A càrrec d'Ingrid Aguiló-Aguayo (IRTA).

Tallers per a tots els públics

10.30 i 12 h. Com han canviat els vegetals que mengem? A càrrec de la Fundació Miquel Agustí.

10.30 i 12 h. Demostració de cuina: aprofita allò que mai et menges de les cols. A càrrec de Mikel Díez (CETT-UB).

11 i 12.30 h. Què va ser primer, les cols o les persones? A càrrec de la Fundació Miquel Agustí.

Showcooking BRAAVA a les 12.30 h. A càrrec de Cristina Roig, xef i assessora del Parc Agrari.

I, en acabar, sorteig d'una cistella Producte Fresc del Parc Agrari.

Jornada gratuïta. Consulteu el programa complet en aquest enllaç.

Inscripcions al telèfon 933 788 190 o al correu parcagrari@diba.cat

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: flora, Ponències, Divulgació, Biodiversitat, Parc Agrari, Gestió del medi, general,