Parc Agrari
En el marc del conveni signat amb l'ASPCAT

El Parc Agrari dona suport a l'alimentació saludable i mediterrània

$urlFileEntry

Josep Perpinyà i Joan Guix. Autor: Consorci Parc Agrari

19/07/2017

El Parc Agrari del Baix Llobregat incorporarà itineraris saludables inclosos al Pla d'activitat física, esport i salut (PAFES) i impulsarà la inclusió dels establiments integrats en el grup Els sabors de l'Horta, en el programa Amed d’establiments promotors d’alimentació mediterrània.

Aquests són dos dels punts que es deriven del conveni signat el dimarts 18 de juliol entre el secretari de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Joan Guix, i el president del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, a través del qual ambdues institucions col·laboraran en matèria de difusió dels programes de promoció de la salut.

Salut Pública inclourà el Pla d’activitat física, salut i esport dins l'àmbit del Parc Agrari, incorporant-hi rutes recomanades dins l’espai natural que no interferiran en els camins agrícoles. També s'impulsarà el programa Aquí sí. Fruita i Salut que promou el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat als establiments Els sabors de l'Horta, un col·lectiu gastronòmic que recull l'oferta dels restaurants del Baix Llobregat que treballen el producte fresc del Parc Agrari.

El conveni també recull actuacions encaminades a oferir educació sanitària en l'àmbit de protecció de la salut, amb informació i assessorament en els vessants alimentari i ambiental.

Totes aquestes actuacions s'articulen igualment amb l'objectiu de donar visibilitat a l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, assegurant-ne la presència en esdeveniments puntuals dels Mercats de pagès i divulgació en les pàgines web. Precisament en l'àmbit de la comunicació electrònica es fomentaran les interconnexions entre els continguts dels webs del Parc Agrari i de l’ASPCAT.

 

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Parc Agrari,