Parc Agrari
Els trobareu a les parades del Mercats de Pagès

Receptaris, calendari de consum i bosses del Producte Fresc del Parc Agrari

$urlFileEntry

Detall del receptari. Autor: Consorci Parc Agrari

08/02/2018

En el marc de les activitats de difusió dels Mercats de Pagès del Parc Agrari del Baix Llobregat, s’han engegat darrerament una sèrie d’accions proposades pels pagesos i pageses del Parc Agrari del Baix Llobregat: un receptari amb plats on les fruites i hortalisses produïdes al Parc Agrari són les protagonistes, un calendari de consum per saber quan podem comprar aliments Producte Fresc del Parc Agrari i, finalment, unes bosses Producte Fresc del Parc Agrari.

El receptari té una periodicitat trimestral i es reparteix en versió paper als paradistes dels vuit Mercats de Pagès del Parc Agrari que es troben a la comarca del Baix Llobregat. Cada receptari es basa en un o diversos productes de temporada produïts al Parc Agrari del Baix Llobregat i ofereix interessant informació nutricional, curiositats de l’aliment, quina és la millor manera de cuinar-lo, com conservar-lo, etc.

També conté dues receptes elaborades per la cuinera i assessora de cuina Cristina Roig i Rigol, amb col·laboració d’alguns dels pagesos del Parc Agrari. A la web www.elcampacasa.com podeu descarregar-vos els receptaris aparegut fins al moment protagonitzats per la carbassa i les bràssiques (bròcoli, col, etc.). Ben aviat, podreu disposar de dues receptes amb els calçots com a producte principal.

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat s’ha encarregat de fer-ne el disseny i la producció i el tiratge és de 4.000 unitats.

Calendari de consum Producte Fresc

També amb la col·laboració dels pagesos s’ha dissenyat un calendari de consum que podeu demanar als diversos paradistes dels Mercats de Pagès i al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.

En el calendari trobareu indicada la temporalitat de les diverses fruites i hortalisses produïdes al Parc Agrari així com un recordatori de les cinc raons principals per consumir Producte Fresc: la qualitat; la frescor; l’origen i la proximitat; la tradició, i la temporalitat.

Bosses Producte Fresc del Parc Agrari

Finalment, i amb l’objectiu de contribuir a la reducció de bosses de plàstic en la compra de productes alimentaris de proximitat com són els aliments produïts al Parc Agrari, el Consorci del Parc Agrari ha dissenyat i produït unes bosses plegables amb un disseny basat en el Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat. Les trobareu a les parades dels Mercats de Pagès.

Per a més informació, podeu consultar la web www.productefresc.cat. Hi trobareu els Mercats de Pagès (espai de trobada entre els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat i els consumidors per comprar directament a pagès fruites i hortalisses de proximitat), el directori de pagesos per saber en quines explotacions podeu comprar directament, què produeixen i inclús quines fan visites turístiques i els restaurants Sabors de l’Horta (restaurants de la comarca del Baix Llobregat que treballen amb Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat).

compartir

Font de la informació: Parc Agrari del Baix Llobregat

Categoria: Parc Agrari, Biodiversitat,