Parc Fluvial Besòs
Es vol afavorir l'aturada d'aus aquàtiques

Restauració del marge dret i esquerre de la desembocadura del riu Besòs

$urlFileEntry

Plàntules a punt per plantar. Autor: Galanthus

13/11/2017

El dissabte 4 de novembre, els amics de Galanthus Natura amb el patrocini de Gas Natural Fenosa van realitzar una plantació al marge dret de la desembocadura del riu Besòs per tal de repoblar una zona malmesa a causa de la freqüentació incívica de persones i gossos que no respecten un espai naturalitzat amb finalitats ambientals.

La zona escollida va ser una superfície de terreny, preparada per a la plantació amb anterioritat, que ja disposava de reg automatitzat. La plantació es va fer seguint la línia d’escullera que limita el canal d'aigües de refrigeració de les tèrmiques amb el riu.

Es van plantar un total de 536 plantes de set espècies diferents, totes resistents i adaptades a ambients d'influència marina i de ribera. Les espècies seleccionades van ser salat blanc (Atriplex halimus), verdolaga marina (Atriplex portulacoides), jonc (Juncus acutus), canyís (Phragmites australis), esbarzer (Rubus ulmifolius), salat sosa fina (Suaeda vera) i tamariu (Tamarix gallica).

La plantació va ser efectuada per un total de deu persones, entre elles el personal de Galanthus amb l'assistència de voluntaris i voluntàries afins a l’entitat.

El mètode de plantació va ser manual. Es va realitzar un sot de les dimensions adequades a cada plàntula i es va afegir una mica d'adob per tal que la planta vigoritzi més ràpidament.

El 90% de les plantes es van plantar al marge dret i el 10% restant, amb bona part de tamarius i part de jocs i esbarzers, es van plantar al marge esquerre al voltant de la bassa restaurada també amb el patrocini de Gas Natural Fenosa.

La voluntat d’aquesta iniciativa és afavorir l’aturada d’aus aquàtiques, atès que actualment gairebé no tenen llocs tranquils on menjar i descansar a la desembocadura.

Volem agrair la col·laboració dels voluntaris, col·laboradors i patrocinador.

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Parc Fluvial del Besós, Parc Fluvial del Besòs, Paisatge, Biodiversitat, flora, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Gestió del medi, Parc Fluvial Besòs,