caes

Parc Fluvial Besòs Amb més de 2.000 metres quadrats de superfície pintada, és obra de Swen Schmitz

L'EcoAula Visual, el mural didàctic sobre biodiversitat que recorre el Parc Fluvial del Besòs, ja és una realitat

14/09/2022

El mural didàctic i educatiu que recorre el Parc Fluvial del Besòs, obra de l'artista Swen Schmitz, esdevé ja un nou signe d’identitat de Santa Coloma de Gramenet i ha estat molt ben rebut pel veïnat de la ciutat i el dels municipis propers. La iniciativa s'emmarca en el programa educatiu i de ciència ciutadana del Refugi de Biodiversitat, que impulsa l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb la col·laboració de l'AMB i la Fundación Biodiversidad.

L'EcoAula Visual del riu Besòs, una mostra de la biodiversitat colomenca al llarg del Parc Fluvial del Besòs, és un mural educatiu de 430 metres de llarg i 4,7 metres d’alt, a més a més de la base de l’antiga torre d’alta tensió.

Amb una superfície total pintada de més de 2.000 metres quadrats a càrrec de l’artista Swen Schmitz Coll, especialista en aquest tipus d’accions, forma part del programa educatiu i de ciència ciutadana del Refugi de Biodiversitat que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet està impulsant amb la col·laboració de l'Àrea Metropolitana i amb la Fundación Biodiversidad del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Recull prop de cent espècies vegetals i animals i diferents hàbitats del riu Besòs, i disposarà d’una senyalització específica per a la identificació i d'una guia didàctica en paper i virtual  a disposició de les escoles i de la ciutadania.

El projecte de renaturalització

L'AMB i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet van iniciar el passat mes de gener les obres del projecte de renaturalització que servirà per millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial i permetrà un desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs.

La renaturalització del Besòs comença a Santa Coloma de Gramenet amb la creació del Refugi de Biodiversitat, un corredor ecològic d’espais naturals per preservar els hàbitats existents, potenciar la biodiversitat autòctona i eliminar les espècies invasores.

Un dels objectius estratègics d’aquesta primera fase del projecte és posar en marxa recursos i espais educatius per al desenvolupament d'activitats de divulgació i ciència ciutadana, i aquí s’emmarca la creació de l’EcoAula Visual.

compartir

Font de la informació: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Categoria: flora, fauna, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Parc Fluvial Besòs, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental, Parc Fluvial del Besós,