Parc Fluvial Besòs
Tot i la climatologia adversa, la sessió va ser un èxit

Primer anellament anual a Santa Coloma de Gramenet

$urlFileEntry

Exemplar de verdum. Autor: Parc Fluvial del Besòs

16/04/2018

El dissabte 7 d’abril es va realitzar el primer anellament anual al Parc Fluvial del Besòs. Aquesta activitat tenia com a objectiu mostrar la gran diversitat i quantitat d'ocells que s'aturen durant les migracions als canyissars, herbassars i la llera del riu a l’alçada de Santa Coloma de Gramenet, un punt amb forta pressió de vies de comunicació interurbanes de la ciutat.

La sessió, dirigida per Xavier Larruy, biòleg i anellador expert en ocells, i organitzada per la Diputació de Barcelona va comptar amb la col·laboració d'Oriol Tello i Jalo Conde, com a anelladors, i d’Arnau Tolrà i Ricard Marcos, que van oferir suport tècnic.

Tot i les previsions de pluja i el fort vent que bufava, la jornada va anar molt bé i es van anellar nombrosos exemplars de rossinyol bord (Cettia cetti). En total, al llarg del matí s’anellaren vint-i-nou exemplars de vuit espècies diferents, entre les quals destaca el mosquiter comú (Phylloscopus collybita), el pit-roig (Erithacus rubecula), el tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) i el verdum (Chloris chloris).

També es va anellar un rossinyol (Luscinia megarhynchos), una merla (Turdus merula), un tallarol capnegre (Sylvia melanocephala) i un pardal xarrec (Passer montanus).

Agraïm la participació dels assistents en aquesta primera jornada d’anellament del Parc Fluvial del Besòs. Si voleu estar informats dels propers anellaments, consulteu l’Agenda dels Parcs, subscriviu-vos al butlletí setmanal i consulteu la pàgina de Facebook del Parc Fluvial.

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial dels Besòs

Categoria: Educació ambiental, Parc Fluvial del Besós, Parc Fluvial del Besòs, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Parc Fluvial Besòs,