Parc Fluvial Besòs
En el marc de les accions que commemoren el Dia Mundial del Medi Ambient

Treballadors de l'empresa HP realitzen una recollida de deixalles i plàstics al Parc Fluvial

$urlFileEntry

Grup de participants. Autor: Parc Fluvial Besòs

10/06/2019

El dimecres 5 de juny, el Parc Fluvial del Besòs va rebre una cinquantena de treballadors de l’empresa HP de Sant Cugat del Vallès que, moguts per les diverses accions de responsabilitat social corporativa (RSC) que promou l’empresa on treballen, es va oferir per dur a terme una recollida de deixalles i plàstics dins l’àmbit del Parc. L’objectiu principal va ser contribuir a la reducció de plàstics que acaben als mars i oceans. La iniciativa s’emmarca en les accions que promouen la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La Diputació de Barcelona, a través de la Unitat d’Espais Fluvials de l’Oficina Tècnica d’Acció Territorial, va voler contribuir en aquesta iniciativa aportant material de neteja i ajudant en l’organització per facilitar les tasques de recollida de residus.

Els voluntaris es van centrar en dos punts del Parc Fluvial ubicats en el marge dret entorn a l’accés de Baró de Viver i Bon Pastor. El primer punt és una de les zones més castigades quan entren en càrrega els col·lectors municipals ja que els sobreeixidors poden abocar directament al medi els residus que transporta habitualment. Aquests residus, molts d’ells tovalloletes humides, queden atrapats per la vegetació que els reté fins a la seva retirada. En el segon punt, es van poder retirar plàstics, teixits, burilles, envasos, etc. que, o bé arrossegats pel riu o bé per pràctiques incíviques, acaben a la llera entre la vegetació.

Els treballadors d’HP van ser plenament conscients de què suposa l’ús de determinats productes i de les conductes que en els àmbits individual, col·lectiu i polític es poden fer per protegir i millorar el medi ambient.

Des del Parc Fluvial del Besòs es vol agrair i encoratjar iniciatives com les que els va proporcionar l’empresa HP per conscienciar de la necessitat de protegir i millorar el nostre entorn més proper, perquè tal i como va exposar Ban Ki-moon, secretari general de l’ONU, “el canvi comença en nosaltres”.

5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) a tot el món, una jornada que té com a objectiu estimular la sensibilització mundial cap al medi ambient. Va ser l'Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1972, qui va reafirmar l’obligació de la comunitat internacional a l'hora de prendre mesures per protegir i millorar el medi i va incidir en la necessitat d’una contínua col·laboració internacional.

El Dia Mundial del Medi Ambient és un dels principals vehicles amb els quals l’Organització de les Nacions Unides estimula la sensibilització mundial entorn del medi ambient i intensifica l'atenció i l'acció política. Cada any, el Dia Mundial del Medi Ambient està dedicat a una tema amb què es pretén conscienciar el públic d’un assumpte ambiental a tenir en compte. Enguany, la temàtica escollida ha estat la contaminació de l’aire.

La celebració d’aquesta efemèride ofereix una oportunitat de divulgar públicament conductes dels individus, empreses i industries inspirades en el sentit de la seva responsabilitat quant a la conservació i millora del medi.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

La Diputació de Barcelona s'ha compromès a contribuir de forma activa amb l’assoliment de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) mitjançant el suport a la seva localització a tot el territori de la demarcació de Barcelona. En aquest sentit, referma la voluntat de continuar impulsant iniciatives que promoguin l'assoliment dels ODS en totes les seves esferes i dimensions. Així, aspira a convertir-se en un referent de la innovació en la implementació dels ODS, i el seu rol, com a xarxa de municipis, és idoni per assolir aquest objectiu. Accions com aquesta s’emmarquen en l'assoliment i implementació d'aquests objectius.

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Parc Fluvial del Besós, Parc Fluvial del Besòs, Paisatge, Biodiversitat, Educació ambiental, Gestió del medi, Parc Fluvial Besòs,