Sant Llorenç-Obac
En el marc del Fòrum Permanent

Catorze empreses renoven la seva acreditació a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i quatre de noves s'hi adhereixen

$urlFileEntry

Empreses CETS. Autor: XPN

27/06/2019

El Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) es va reunir el dilluns 17 de juny a l’edifici El Castell, de l’Ajuntament de Vacarisses. L’acte va comptar amb la presència de 44 persones, entre representants d’empreses, entitats i representants dels municipis i del Parc Natural.

L’objectiu principal de l’esdeveniment era el reconeixement i la validació de la renovació de les catorze empreses que es van acreditar amb la Carta Europea de Turisme Sostenible entre l’any 2014 i l’any 2015, així com de les quatre empreses que van adherir-s’hi per primera vegada durant el 2018.

La sessió va començar amb una presentació, a càrrec d’Olga Serra i Luque, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vacarisses, Joana Barber i Rosado, cap de l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals, i Àngel Miño Salinas, director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Es va agrair l’assistència i feina feta a les empreses dins dels compromisos adquirits en el seu programa d’acció.

En aquesta reunió del Fòrum Permanent, com a espai de consulta i participació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, es va presentar el vídeo de promoció que ha realitzat la Federació Europarc per promocionar els espais naturals protegits adherits a la CETS i es va fer lliurament de les plaques i els certificats amb els nous compromisos adquirits en el programa d’acció triennal de cadascuna de les empreses, les quals van disposar d’un espai per compartir amb la resta d’assistents alguna acció destacable del seu pla d’acció i explicar què suposa per ells aquest compromís.   

Les catorze empreses que van renovar la seva acreditació de la certificació CETS són: Restaurant Cal Carter (Mura), Allotjament Cal Carter (Mura), Restaurant Can Vinyers (Matadepera), Restaurant La Pastora (Vacarisses), Arqueolític (Terrassa), Centre d’Interpretació del Medi Ambient (Terrassa), Emocions, Activitats en el Medi Natural (Terrassa), Rossinyol Nou, Serveis Educatius (Sant Llorenç Savall), Àrea d’Esplai les Arenes (Castellar del Vallés), Àrea d’Esplai Torrent de l’Escaiola (Matadepera), Àrea d’Esplai Riera de Nespres (Mura), Gaia, Serveis Ambientals (Moià), Bages Terra de Vins (Manresa) i Restaurant la Mola (Matadepera).

En aquest díptic en trobareu informació.

Les quatres empreses que inicien la seva acreditació a la certificació CETS són: Artelac. Làctics Casanueva (Sant Vicenç de Castellet), Biosfera. Educació Ambiental (l’Hospitalet del Llobregat), Restaurant Masia Can Serra (Rocafort) i El Salt. Casa Rural (Mura).

La trobada va acabar amb una visita guiada per la història del municipi de Vacarisses i de l’emblemàtic edifici El Castell i amb un pica-pica degustació amb productes locals.

Si voleu conèixer amb detall la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i a altres parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals.

 

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Sant Llorenç-Obac, ODS,