Sant Llorenç-Obac
Aplega articles i estudis de J. Pérez Raventós publicats a l'Arxiu del CET

Es presenta un volum sobre singularitats de la flora del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

$urlFileEntry

Presentació al CET. Autor: CET

09/02/2020

El dimecres 22 de gener al vespre, el Centre Excursionista de Terrassa (CET) va acollir la presentació del llibre 'Singularitats de la flora del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac', de Joaquim Pérez Raventós.

Pérez Raventós és membre del grup de botànica del CET des de la seva creació, l'any 1984, i va ser el redescobridor, el 2012, de la nova població de l'amenaçat esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) que, cent anys després de la citació que n'havia fet el doctor Cadavall, es considerava extingit.

Fruit de les nombroses hores d'observació i estudi de la flora d'aquest espai natural protegit, Singularitats de la flora del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac recopila els diversos treballs publicats al llarg dels anys per Pérez Raventós a l'Arxiu del Centre Excursionista de Terrassa així com les seves fotografies i dibuixos en llapis fets a mà amb els quals pot mostrar les plantes amb un acurat detall.

Entre d'altres, hi trobareu articles sobre el citat redescobriment de l'esperó de Bolòs, la cita d'una nova forma de Polypodium: Polypodium cambricum, la localització de dues plantes molt poc freqüents (Serapias vomeracea i Glaucium flavum), les falgueres de Sant Llorenç del Munt, aproximacions al gènere de les saxífragues i les orquídies silvestres o el parasitisme vegetal en la flora silvestre.

També s'hi aplega un treball sobre els gèneres Erodium i Geranium, l'arenària de codina (Arenaria conimbricensis) i estudis sobre el parasitisme vegetal en la flora silvestre i el cromatisme de la tardor i les flors. Tanca el llibre un glossari i bibliografia.

El llibre forma part de la col·lecció "CET de Llibres", una iniciativa del Centre Excursionista de Terrassa i l'editorial OmniaBooks que difon volums amb una temàtica excursionista, esportiva i de ciències naturals. En trobareu més informació en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Joaquim Pérez Raventós i CET

Categoria: Llibres, revistes i CD, Sant Llorenç-Obac, Paisatge, Biodiversitat, flora, Recerca i seguiment, Divulgació, Publicacions, ODS,