caes

Sant Llorenç-Obac La jornada es va centrar en la gestió de l'aigua i l'enoturisme

El programa Parc a taula participa en la XVI Sessió d'intercanvi i aprenentatge de la Xarxa Productes de la Terra

06/06/2024

El programa de desenvolupament sostenible Parc a taula va participar en la XVI Sessió d’intercanvi i aprenentatge organitzada per la Xarxa Productes de la Terra sobre “La gestió de l’aigua i l’enoturisme”, celebrada a la comarca del Bages el dimarts 4 de juny. També hi van participar representants dels consells comarcals del Garraf, el Lluçanès, el Bages, el Moianès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Berguedà, així com el Servei de Teixit Productiu, la Gerència de Serveis de Comerç, la Gerència de Serveis de Turisme i la Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona.

Durant la jornada es va visitar Les Arnaules, una empresa familiar d’horta de més de cent anys d’història que conrea diferents varietats de tomàquet autòctones de Manresa, així com col verda i albergínia blanca. L’explotació rep aigua del canal medieval de la Sèquia i els seus gestors van explicar com reduïen el consum d’aigua amb mesures com, per exemple, el reg per degoteig i l’acumulació d’aigua a les basses. A continuació d’aquesta visita, es va celebrar una taula rodona amb agents del territori i experts sobre la gestió de l’aigua amb representants del Consell Comarcal del Bages, del Parc de la Sèquia, de l’Anella Verda i de Les Arnaules. Finalment, la sessió va finalitzar amb una visita al celler Fargas Fargas, de la DO Pla de Bages.

Les sessions d’intercanvi de la Xarxa Productes de la Terra tenen un triple objectiu: d’una banda, incrementar la capacitació del personal tècnic a base de conèixer la realitat del sector agroalimentari en altres territoris; d’una altra banda, conèixer la trajectòria de projectes que poden resultar inspiradors; i, per últim, afavorir la interrelació entre els tècnics de la Xarxa per promoure sinergies i el treball conjunt entre els seus membres.

Parc a taula és un programa de desenvolupament sostenible promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals, utilitzant la gastronomia com a fil argumental i implicant els productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori. Juntament amb programes de la Diputació com la Xarxa Productes de la Terra i BCN Smart Rural, es dona suport a les petites empreses agroalimentàries de proximitat i la cultura gastronòmica local.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a Taula, Sant Llorenç-Obac, Parc a taula, Parc a taula, Jornades tècniques,