Sant Llorenç-Obac
Es va aprovar el document de bones pràctiques esportives i el mapa d'usos per a activitats

Se celebra la Comissió Consultiva i el Fòrum Permanent de la CETS

$urlFileEntry

Participants. Autor: XPN

04/05/2018

El dimarts 24 d’abril a la tarda, va tenir lloc a l’Ajuntament de Mura la Comissió Consultiva i el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Durant la sessió es va aprovar finalment el document “Bones pràctiques esportives organitzades” que inclou el mapa d’ús públic per a l’organització d’activitats en l’àmbit del Parc Natural, el qual indica els indrets on aquestes es poden realitzar.

Renovació de les empreses acreditades

Així mateix, a l’acte es va informar de la renovació amb èxit de les dotze empreses adherides a la Fase II de la CETS des de l’any 2014. Són les següents; Cal Carter (restaurant); Can Vinyers; La Pastora; Cal Carter (allotjament); Hotel Don Cándido; Arqueolític; CIMA; Emocions; Rossinyol Nou; Àrea d'esplai de la riera de Nespres; Àrea d'esplai de les Arenes i Àrea d'esplai del torrent de l'Escaiola.

Per conèixer millor el total de disset empreses acreditades a l’actualitat, podeu descarregar-vos el díptic “Turisme sostenible”. Hi trobareu les dades de contacte i un mapa de localització.

La sessió de treball va aplegar una trentena de representants d’ajuntaments, allotjaments i empreses d’educació ambiental i nombrosos responsables d’entitats relacionades amb el medi ambient i excursionistes. Un interessant torn de paraules va cloure l’acte.

Carta Europea de Turisme Sostenible

La Carta Europea de Turisme Sostenible és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc, que assegura que l'ús turístic del parc es desenvolupa de forma compatible amb la conservació del territori, tot minimitzant els impactes negatius que pot causar el turisme i contribuint al desenvolupament socioeconòmic local que aquesta activitat genera.

L'any 2011, tant el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac com el Parc Natural del Montseny van obtenir el reconeixement de la CETS. El passat 2017, els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix van sumar-s’hi.

Per a més informació sobre el desplegament de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural de Sant Llorenç i a la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Sant Llorenç-Obac,