caes

Sant Llorenç-Obac Amb una visita al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Una conferència al Centre Excursionista de Terrassa i una visita parlen dels setanta anys de seguiment dels quiròpters de l'avenc del Daví

02/05/2024

El divendres 10 de maig, a les 7 del vespre, la seu social del Centre Excursionista de Terrassa acollirà l’activitat “70 anys de seguiment dels quiròpters de l'avenc del Daví en un massís de conglomerats”, que compta amb la col·laboració de la Xarxa de Parcs Naturals i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on es farà una activitat d’observació de ratpenats. L’acte, obert a tothom, serà una conferència per veure i compartir els resultats de l'excepcional seguiment de la colònia d'hibernació de ratpenat de cova (Miniopterus schrebersii) que hiverna a l'avenc del Daví.

Els més de setanta anys de seguiment han donat lloc a un gran volum d'informació sobre la biologia i l'etologia de l'espècie, la incidència del canvi climàtic en la hibernació, l'edat relativa dels individus de la colònia i sobre la circulació de virus zoonòtics.

L’acte s’iniciarà amb la la presentació del nou "ARXIV" (núm. 8) del Centre Excursionista de Terrassa i de l'article redactat per Jordi Serra-Cobo i Marc López que s'ha inclòs al darrer número de la revista. Tot seguit, es farà la conferència amb els investigadors de l’IrBio de la Universitat de Barcelona Jordi Serra-Cobo i Marc López, a qui la Xarxa de Parcs Naturals té encomanada la tasca de seguiment de ratpenats al Parc.

Després de l’acte, i amb un aforament limitat a 18 persones, es visitarà el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per fer una activitat de descoberta dels ratpenats presents al Parc Natural. Les inscripcions a la sortida s’han de fer presencialment a secretaria del Centre Excursionista de Terrassa.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Geologia, fauna, invertebrats, Divulgació, Ponències, Sant Llorenç-Obac, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,