caes

Sant Miquel del Fai La causa pot ser la sequera i el canvi tèrmic

Despreniments de la cinglera obliguen a tancar la visita a Sant Miquel del Fai per seguretat

14/03/2024

Les pluges de dissabte 9 de març van provocar el despreniment de material rocós a la zona del camí cap al salt del Tenes, a Sant Miquel del Fai. Segons les primeres valoracions dels experts, la causa dels despreniments podria ser l’efecte de l’aigua per l’episodi de pluja en talussos, que han estat molt temps en sequera. Després d'aquesta primera inspecció dels talussos, la Diputació de Barcelona ha decidit tancar la visita fins a tenir una valoració integral de l'estat de la cinglera. 

Actualment s’està procedint a elaborar un reconeixement geològic complet per valorar la situació dels talussos amb posterioritat a les pluges. Amb caràcter preventiu, i fins que no duguin a terme les actuacions necessàries, el recinte estarà tancat al públic. 

El mateix dissabte, seguint el protocol en casos de gestió del risc geològic redactat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, es va decidir no obrir al públic i posteriorment va haver-hi els despreniments.

Des de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona es prioritza el reconeixement integral de tots els talussos (des del pas de la Foradada fins al salt del Tenes) i així disposar d’una valoració integral del seu estat.

Sant Miquel del Fai va estar tancat durant els quinze dies de finals de febrer per tal d'executar les operacions de manteniment preventiu dels talussos, programades anualment.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Geologia, Gestió del medi, Sant Miquel del Fai, Turisme sostenible, Biodiversitat, ODS,