Garraf
A Begues

El Cercle de Voluntaris reconstrueix dues barraques de vinya de pedra seca al Parc del Garraf

$urlFileEntry

Voluntaris al Garraf. Autor: Cercle Voluntaris

29/03/2017

El dissabte 25 de març, es va realitzar una acció de voluntariat ambiental al Parc del Garraf. Dividits en tres grups, els voluntaris van ajudar a reconstruir dues barraques de vinya de pedra seca (parets i murs) i van realitzar també tasques de desbrossament, neteja, poda d’arbustos i reconstrucció dels marges de l’entorn de les barraques.

Abans d’iniciar la tasca, es van repartir aixades i tisores de podar, grans i petites entre totes les persones voluntàries. Acompanyats per dos membres de la Land Art Associació Catalunya, el president del Centre d’Estudis Beguetans i la tècnica d’ús públic, membres de la colla de manteniment i el cap del guardes dels parcs del Garraf i Olèrdola, dos grups de voluntaris van ajudar a construir dues barraques de vinya de pedra seca i despedregar l’enrunament. Un tercer grup va construir murs de pedra, va preparar la vegetació per realitzar el LandArt i va fer un plapé (amuntegar rocs).

Abans d’iniciar l’actuació, es van presentar el programa Arquitectura-Paisatge-Art (Land Art). El Land Art sorgeix els anys seixanta del segle XX, quan un grup d’artistes europeus i americans decideixen intervenir en l’entorn natural per deixar la seva empremta. Les obres i accions són realitzades en un context natural, com pot ser un riu, una muntanya, una platja, el desert, un camp o fins i tot espais urbans. Les obres es barregen amb la natura per formar part d’ella i, alhora, la natura es converteix en suport i en material artístic.

Un cop finalitzada la tasca, els participants es van dirigir amb l’autocar fins al Centre Cívic El Roure per gaudir d’un àpat de germanor i d’un cafè.

Podeu consultar les propers accions del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals tant a la seva pàgina web com a la pàgina de Facebook.

 

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Educació ambiental,