Guilleries-Savassona
A l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Els voluntaris arrangen les escales del camí de Tavèrnoles a Folgueroles i la font de Foquers

$urlFileEntry

Arranjament dels esglaons. Autor: Cercle Voluntaris

07/05/2018

Una trentena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van arreglar el diumenge 6 de maig les escales del camí ral de Tavèrnoles a Folgueroles. Així mateix, van netejar la font i el safareig de Foquers, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Ni la pluja que els va acompanyar durant bona part del matí va ser capaç d’aturar l’entusiasme de la trentena de voluntaris que el diumenge 6 de maig es van apropar a Tavèrnoles per tal de realitzar tasques de millora de l’entorn.

A la zona de l'actuació els esperava en Jordi Riera, director de l’Espai Natural, el qual els va situar i els va oferir molta informació sobre les Guilleries-Savassona i sobre la tasca que es realitzaria durant el dia.

Després d’esmorzar, el grup va anar fins a la zona d’actuació acompanyat dels guardes del parc, Txevi Buigas i Joan Pareja, grans coneixedors de l’entorn i magnífics guies.

La meitat dels voluntaris es van dirigir a les escales que formaven el camí ral de Tavèrnoles a Folgueroles. Amb en Joan van recol·locar els esglaons que el temps i la intempèrie havien desplaçat, retirar la vegetació que els rodejava i netejar la zona de desguàs d’aigua per evitar l’erosió a zones no desitjades.

Amb la companyia d’en Txevi, l’altre grup de voluntaris es van quedar a la font de Foquers, on van retirar la vegetació, fullaraca i terra que la rodejava, netejar la zona de desguàs i treure tots els sediments del fons del safareig.

Cap al migdia, la climatologia va millorar i, tot dinant, el grup va poder gaudir dels primers raigs de sol de la jornada.  

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Hidrologia, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi,