Montseny
Al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Els voluntaris condicionen els itineraris d'accés al castell de Montclús

$urlFileEntry

Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris

04/06/2018

El dissabte 26 de maig, els membres del Cercle de Voluntaris van extreure deixalles i van condicionar el camí al castell de Montclús, a més a més de desbrossar-ne els entorns.

Els voluntaris i voluntàries del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van celebrar el dissabte 26 de maig el Dia Europeu dels Parcs al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny fent una actuació de condicionament.

A Sant Esteve de Palautordera els esperava Lluís Velasco (cap de la Unitat d'Ús Públic i Educació Ambiental) amb dues educadores d'ADEMC, la Carme i la Cinta. Aprofitant el fet que enguany se celebra el 40è aniversari de la declaració del Parc Natural com a Reserva de la Biosfera, van oferir una gran presentació de la zona, dels itineraris de l'entorn i del patrimoni de l’indret, entre el qual cal destacar el castell de Montclús.

Un cop situats, el grup va començar la caminada fins al castell. Amb l'ajuda d’en Joan Comelles, de manteniment forestal, uns quants voluntaris van arribar-hi directament per netejar els entorns i la paret del castell, ja que aquesta primavera tan plujosa ha fet que la vegetació creixi molt  i es podria accelerar el procés de degradació del patrimoni.

La resta dels participants van aprofitar la pujada per recollir totes les deixalles que hi havia per la zona. Cal destacar que el lloc estava molt net i, per tant, no els va donar gaire feina. A mig camí, van fer millores a l'itinerari d'accés al castell recol·locant les fites malmeses i reconstruint les escales de l'itinerari, víctimes de les pluges i l'erosió, afegint uns bons carretons de sorra sota la supervisió d'en José Dueñas i en Guillem Deulofeu, de manteniment forestal.

Un cop enllestida la tasca del dia, la Carme i la Cinta d’ADEMC van explicar als voluntaris la llegenda del castell de Montclús i la seva història i els van donar a conèixer els secrets amagats d'aquest fantàstic patrimoni, fins i tot, un passadís secret!

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Relleu, Paisatge, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Educació ambiental, Gestió del medi,