Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona
Enguany, que se celebra l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament

Col·loqui internacional sobre l'impacte del turisme en àrees naturals

$urlFileEntry

Detall del programa. Autor: Recinte Modernista de Sant Pau

21/11/2017

El proper divendres 15 de desembre, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà la jornada 'Turisme en àrees naturals: un encaix possible?'. La inscripció és gratuïta, si bé l’aforament és limitat.

En reconeixement a la importància social, econòmica i ecològica del turisme, l'ONU ha declarat el 2017 com l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament. La idea és que el turisme sigui un catalitzador per a canvis positius, en línia amb la Carta Europea  del Turisme Sostenible, la Carta Mundial per al Turisme Sostenible +20, o bé els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El turisme com una eina per lluitar contra la pobresa extrema, les desigualtats i el canvi climàtic i, al mateix temps, un instrument per afavorir l’economia local i la pau.

En aquest context, el Hub de Boscos i Sostenibilitat de Sant Pau, en col·laboració amb l’Institut de Ciències i Tecnologies Ambientals (ICTA-UAB), el Màster de Turisme (UB), l’Institut Forestal Europeu (EFI) i la Diputació de Barcelona, organitza un col·loqui internacional sobre l’impacte del turisme en àrees naturals. L’objectiu és donar a conèixer un estudi realitzat a la província de Barcelona, contrastar aquesta experiència amb la d’altres països, i analitzar factors d’èxit per a la gestió sostenible del turisme a àrees naturals.

Amb la participació del Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies, l’Institut Forestal Europeu, els Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme i Linking Tourism and Conservation, entre d’altres actors rellevants, el programa animarà el debat i la reflexió per tal de generar conclusions que seran presentats a la secretaria de l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, i distribuïdes a través de xarxes socials i professionals amb l'objectiu de promoure l'aprenentatge continu, la recerca i noves experiències pilot.

Recinte Modernista de Sant Pau. Sala Pau Gil. Divendres 15 de desembre de les 9 a les 15.30 h. 

Inscripció gratuïta (aforament limitat). ProgramaMés informació i inscripcions: naturalareastourism2017@gmail.com

Per a més informació sobre el turisme sostenible a la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu l'enllaç següent.

 

compartir

Font de la informació: Sant Pau. Recinte Modernista Barcelona

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona,