Garraf | Xarxa de Parcs Naturals
Va combinar una part expositiva amb un bloc pràctic de censos de camp

Es realitza una jornada de treball del Programa SEFA al Parc del Garraf

$urlFileEntry

Grup preparant un cens de camp. Autor: M. Vila / XPN

18/04/2017

El dijous, 6 d’abril, el Parc del Garraf va acollir una jornada de treball dedicada al Programa de seguiment estandarditzat de flora amenaçada de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona (SEFA). La sessió va comptar amb la participació de vint-i-cinc tècnics de conservació, guardes dels parcs i membres de l’ADF de Gavà.

La sessió estava destinada, per una banda, a valorar l’estat de desplegament actual del Programa SEFA, tant en el seu conjunt com a cada parc de la Xarxa, i, per una altra, a compartir experiències i problemàtiques per tal d’encarar la imminent campanya del 2017.

Durant el primer bloc de la jornada, de caràcter expositiu, es va oferir un resum global de les campanyes realitzades fins al 2016 i, a continuació, es van presentar els resums dels resultats específics de cada un dels parcs de la XPN que participen en el programa (tendències poblacionals, impactes i dificultats metodològiques constatades, entre d’altres). Aquesta primera part es va cloure amb la presentació de millores per a la campanya d’enguany i la revisió dels fonaments de la pràctica de camp.

El segon bloc va ser eminentment pràctic. El motiu de realitzar la jornada al Parc del Garraf és que el sector nord-est d’aquest espai protegit és un dels punts de més interès de la demarcació de Barcelona per la riquesa en plantes amenaçades que allotja. Un total de quatre grups de tècnics de conservació i guardes es van desplaçar a aquesta zona per realitzar-hi censos de camp. Un fet destacable és que, per tal d’homogeneïtzar criteris, a cadascun dels grups de treball es combinava personal de parcs diferents.

El seguiment estandarditzat es va centrar en tres de les espècies de flora amenaçada presents a la zona: l'estepa d'arenal (Halimium halimifolium), la sucòvia (Succowia balearica) i l’òlbia (Lavatera olbia), si bé en aquesta àrea hi ha una desena d’espècies d’interès.

Per a més informació sobre el Programa SEFA, consulteu l’enllaç següent a la nova web de Conservació de la biodiversitat, recentment posada en marxa al portal web de la Xarxa de Parcs Naturals .

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Xarxa de Parcs Naturals, Biodiversitat, flora, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi,