Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona
Prop de quaranta propostes entre el 20 i el 28 de maig

Celebrem el Dia Europeu dels Parcs amb activitats gratuïtes a tota la Xarxa de Parcs

$urlFileEntry

Detall cartell. Autor: XPN

13/05/2017

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Aquest 2017, per commemorar l’efemèride, els espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals organitzen, del 20 al 28 de maig, més de trenta activitats gratuïtes. 

Tot començava fa més de cent anys amb la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia, el 24 de maig del 1909. Quasi una dècada més tard, el 1918, es declaraven a Espanya els primers parcs nacionals (Covadonga i Ordesa y Monte Perdido), amb un intent no reeixit d'afegir el Montseny a la llista. Tanmateix, el 1928 naixia el Patronat de la Muntanya del Montseny, la primera figura de protecció d'un espai natural a Catalunya, a la qual va seguir, l'any 1972, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el primer espai declarat parc natural a tot l'Estat espanyol.

Per recordar aquella primera declaració i difondre, entre la ciutadania, els valors que l'animaven aleshores i que encara perviuen, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc), que aglutina gairebé quatre-cents membres pertanyents a trenta-sis estats europeus, va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs.

Canvia el clima, canvien els parcs

Aquest any 2017, la Federació Europarc convida de nou a tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar aquest esdeveniment i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat. I enguany ho fa sota el lema: "Canvia el clima, canvien els parcs”.

El Dia Europeu dels Parcs 2017 és, per tant, una bona oportunitat per transmetre a la societat com els espais naturals protegits són espais saludables per a milers de ciutadans del nostre país; com els parcs contribueixen a afrontar els efectes del canvi climàtic i minimitzar els seus impactes; com els parcs són escenaris per plantar, cuidar, restaurar i promoure la diversitat genètica; com els parcs poden ajudar a noves formes de reduir la petjada ecològica, i, finalment, com els parcs promouen la sostenibilitat dels pobles i ciutats circumdants.

Per tot això, us convidem a participar en alguna de les més de trenta activitats que, una vegada més i amb caràcter gratuït, la Diputació de Barcelona i les entitats i els organismes que amb ella gestionen la Xarxa de Parcs Naturals han organitzat del 20 al 28 de maig.

Hi trobareu caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, recitals poètics, rutes literàries, etc. En algunes, però, us haureu d'inscriure prèviament.

Consulteu l’ampli ventall d’activitats que s’organitzen a l'Agenda dels parcs.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Collserola, Educació ambiental, Guilleries-Savassona, Parc Agrari, Marina, Litoral, Montesquiu, Foix, Garraf, Montnegre-Corredor, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental, Diputació de Barcelona,