Xarxa de Parcs Naturals
Entre el 22 d'abril i el 5 de novembre es faran dotze recitals

Comença el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges'

$urlFileEntry

Poesia als parcs. Autor: XPN

13/04/2017

Un any més, la Xarxa de Parcs Naturals, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, organitza, en el marc del programa Viu el parc, el cicle ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges’, una proposta que combina natura i literatura en indrets singulars dels espais naturals. El programa d’enguany, que comença el dissabte 22 d’abril al Parc de la Serralada de Marina i acaba el diumenge 5 de novembre al Parc del Foix, inclou un total de dotze recitals en onze espais naturals.

Entre els indrets escollits enguany hi ha el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, el Parc Natural del Montseny, el Parc del Garraf, el Parc del Foix, el Parc Natural de l’Alt Pirineu o el Parc Natural del Montsant, així com dos parcs agermanats de l’illa de Sardenya com són el Parc de Porto Conte i el Parc Nacional de l’Asinara.

El primer recital serà el dissabte 22 d’abril a les 18 h a l’ermita de Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), al Parc de la Serralada de Marina, amb la poeta Laia Claver i acompanyament musical de Cesc Pla, al qual seguirà el 7 de maig a la Masia Can Magarola d’Alella, al Parc de la Serralada Litoral, l'espectacle poètic infantil "Picaplat", a càrrec de Tantàgora i dins el Cicle de Poesia d'Alella.

El programa del 2017 inclou també les actuacions del cantautor Roger Mas, que recitarà i cantarà els poemes recollits en el seu darrer llibre El dolor de la bellesa al Marquet de les Roques, la casa del poeta Joan Oliver - Pere Quart a la vall d’Horta, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el diumenge 28 de maig amb motiu del Dia Europeu dels Parcs, o l’acte de clausura de la commemoració de l’Any J. V. Foix al Parc del Foix, amb Àlex Cort i Vicenç Altaió, el diumenge 5 de novembre a la plaça del Castell de Castellet i la Gornal.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu oferirà un programa doble al Centre d’Art i Natura de Farrera: una trobada poètica el 10 de juny amb David Caño, Miriam Cano i Carles Rebassa i acompanyament musical de veu i percussió d’Arnau Obiols, i una passejada poètica cap a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo, l’endemà, 11 de juny.

El Parc Natural del Montsant oferirà el diumenge 24 de setembre, un recorregut poeticocoreogràfic a càrrec de Maria Cabrera a la Cartoixa d’Escaladei, amb vermut final a càrrec del Centre Quim Soler, la literatura i el vi (CQS).

Els dos parcs sards, el Parco di Porto Conte i el Parco Nazionale dell’Isola dell’Asinara, agermanats amb el Parc del Garraf, oferiran dos programes a la ciutat de l’Alguer els dies 1 i 2 de setembre, el primer presentarà L’amor fora de mapa, de Roc Casagran, i el segon, Cançons de fer camí, amb Mireia Vives i Borja Penalba.

Al Parc Natural del Montseny hi haurà, el 21 i 22 d’octubre, un cap de setmana de creació poètica entorn el paisatge en què participaran alguns dels poetes que han actuat en el cicle els dos darrers anys, amb una lectura oberta dels poemes creats a la Morera, al municipi del Brull.

'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017' es completa el 17 de setembre a Ca l’Agustí d’Olzinelles, dins el Parc del Montnegre i el Corredor, amb el recital de Guim Valls, Misael Alerm i Joan Gener; i el 8 d’octubre a Begues, al Parc del Garraf, amb un recital de poesia contemporània a càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, acompanyada de la cantautora Montse Castellà.

Actes complementaris

Complementant la programació de 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017', altres espais de la Xarxa de Parcs Naturals oferiran activitats al voltant de la poesia els mesos de maig i juny.

El Parc del Castell de Montesquiu oferirà, de 12 al 28 de maig, un cicle de música i poesia a la Cabanya del Castell, i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, del 18 de maig al 18 de juny organitza la Festa Verdaguer 2017, en ocasió del 50è aniversari de la Casa Museu Verdaguer, amb un programa que inclou recitals poètics, exposicions, festes populars i rutes literàries entorn a l’obra del poeta de Folgueroles.

També el Parc Natural de la Serra de Collserola oferirà, el 16 de juny, una nit literària acompanyada d’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes. L’acte se celebrarà a Can Coll, una masia amb més de cinc-cents anys d’història, amb una proposta que combina la lectura de fragments literaris amb acompanyament musical.

Per a més informació, consulteu el programa, el canal Youtube i la pàgina de Facebook del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Poesia als Parcs, Xarxa de Parcs Naturals, Poesia als parcs, Dia Europeu dels Parcs, Viu el parc,