Xarxa de Parcs Naturals
El termini acaba el 30 de novembre

Darreres setmanes per presentar-se a la 4a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

$urlFileEntry

Rafael Patxot. Autor: Univers Patxot

06/11/2018

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) convoca la quarta edició del Premi Rafael Patxot i Jubert, dins la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2019, a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig sobre algun aspecte de la cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura), excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística). La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros. El termini de presentació dels treballs acaba el 30 de novembre.

 

El treball ha d’ésser inèdit i redactat en català, ha de tenir entre cent cinquanta i tres-centes pàgines de format ISO A4 a un espai i mig d’interlineat, ha d’estar avalat per dues persones d’una institució acadèmica i l’autor s’ha de comprometre a cedir-ne gratuïtament els drets d’edició, en cas de guanyar el premi.

 

Els treballs ja premiats per l’IEC o per una altra institució o entitat en concursos anteriors a la data d’adjudicació del premi, així com els subvencionats per l’IEC, no es poden considerar.

 

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, en el qual caldrà adjuntar el PDF del treball. Un exemplar imprès en paper (acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica) ha de ser dipositat a la seu de l’IEC (c. del Carme, 47, de Barcelona).

 

La ponència delegada pel Consell Assessor de la Masia Mariona serà formada per tres membres especialistes en les disciplines de les obres presentades, almenys un dels quals ha de ser membre de l’IEC, i sotmetrà la proposta de l’obra guanyadora al Consell Assessor de la Masia Mariona. La dotació del premi, que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros i la persona premiada rebrà un diploma acreditatiu.

 

El treball guanyador serà editat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les altres institucions representades al Consell Assessor de la Masia MarionaEl premi pot restar desert o no ésser adjudicat. No es poden atorgar ex aequo ni concedir accèssits.

 

Més informació:

LXXXVIII Cartell de premis i de borses d'estudi de l'IEC - Premis Sant Jordi 2019.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals i IEC

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals,