Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Olèrdola | Diputació de Barcelona El 3 i 4 d'octubre

Diversos jaciments de la Xarxa de Parcs Naturals participen en el 20è Cap de Setmana Ibèric

$urlFileEntry

Cartell

01/10/2020

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) organitza l'esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important cada primer cap de setmana d'octubre: el Cap de Setmana Ibèric, que enguany té lloc el 3 i 4 d'octubre. Entre els jaciments ibèrics que hi participen hi ha el MAC Olèrdola, el Museu i Poblat ibèric de Ca n'Oliver (Parc Natural de la Serra de Collserola), el Puig del Castell (Samalús, Parc Natural del Montseny), Puig Castellar (Santa Coloma de Gramenet, Parc de la Serradala de Marina) i el Casol de Puigcastellet (Espai Natural de les Guilleries-Savassona).

El Cap de Setmana Ibèric és una festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de dos mil anys oferint un gran ventall d'activitats al voltant de la cultura ibèrica: visites guiades, visites teatralitzades, tallers, reconstruccions històriques, tasts de menjars i de begudes... una varietat d'opcions per a tots els gustos i públics. 

Tots els anys s'escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 20è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals per a qüestions de la vida quotidiana. Sabeu com es gestionava aquesta societat agrícola i ramadera? Com feien les seves eines i armes de metall? Es podrà veure com fang, pedra i fusta s'empraven per erigir les construccions; com de l'argila feien ceràmica; tot per descobrir com ibers i natura convivien.

compartir

Font de la informació: Museu d'Arqueologia de Catalunya

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Collserola, Guilleries-Savassona, Marina, Olèrdola, Diputació de Barcelona,