Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals
Un any del servei de transport públic per accedir als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt

El Bus Parc del Montseny incrementa la freqüència amb nou serveis diaris els caps de setmana

$urlFileEntry

De casa al Parc. Autor: Diputació Barcelona

10/10/2019

Des del cap de setmana del 12 i 13 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre, les dues línies de transport públic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, s’incrementen fins a nou freqüències al dia per accedir a la vall de Santa Fe i Fontmartina, dos dels principals punts de destí per a molts dels visitants de l’espai natural, en el període de l’any en què més visitants accedeixen a aquest Parc Natural. Les dues línies del Bus Parc del Montseny surten de l’estació de Renfe de Sant Celoni, amb una primera sortida a les 8.10 h del matí i amb una freqüència cada hora fins a les 12.10 h, i de 14.25 a 17.25 h. La darrera sortida des de Santa Fe fins a Sant Celoni és a les 17.25 h i des de Fontmartina a  les 18 h.

El Bus Parc es va posar en funcionament el 12 d’octubre del 2018, un servei que permet arribar fins al cor dels parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac amb transport públic tots els caps de setmana i festius de l’any. El nou servei va ser una aposta de la Diputació de Barcelona, gestora d’aquests espais naturals, i del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per facilitar l’accés a aquests espais naturals accessible a tothom i sense necessitat d’utilitzar vehicles particulars.

Al llarg d’aquest primer any, els serveis del Bus Parc han estat utilitzats per un important nombre de persones i han estat valorats com a molt satisfactoris, tant per part dels mateixos usuaris com pels responsables dels dos parcs, ja que permet que moltes persones hi accedeixin de forma alternativa al vehicle privat. Així mateix, l'autobús permet arribar fins a punts emblemàtics dels parcs de forma còmoda i més sostenible, evitant congestions que es produeixen en determinades èpoques de l’any, especialment ara a la tardor, l’època de més afluència de l’any, sobretot al Montseny.

Rutes per accedir a llocs emblemàtics dels parcs

Les dues línies del Parc Natural del Montseny surten de l’Estació de Renfe de Sant Celoni. Una va fins a la vall de Santa Fe, i l’altra fins a Fontmartina, dos dels principals punts d’atracció del Parc Natural des d’on surten nombrosos itineraris fins als punts més emblemàtics, com el turó de l’Home i les Agudes, els Empedrats, el turó de Morou o el pantà de Santa Fe.

La línia del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va des de l’Estació del Nord de Terrassa fins a coll d’Estenalles, punt també d’inici de nombroses excursions com la ruta de la Mola, amb el monestir de Sant Llorenç, un dels punts més visitats del Parc, o el Montcau, un dels cims més emblemàtics del Parc Natural. Alguns dels busos de la línia tenen prolongació fins a Mura i Talamanca, dues poblacions d’especial interès turístic i gastronòmic.

El Bus Parc de Sant Llorenç funciona des de les 8.30 h del matí fins a les 16.40 h de la tarda, amb set expedicions d’anada i tornada i amb diverses parades en el tram urbà de Terrassa i Matadepera.

Tarifes integrades tren + bus

Totes les rutes ofereixen bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició de bitllets que permeten el transbordament tren-bus.

Així, en el Bus Parc del Montseny, ofert per l’empresa Sagalés, el bitllet combinat tren-bus permet arribar a Sant Celoni amb el tren de Rodalies de Renfe a un preu d’anada i tornada de 10,80 euros des de Barcelona, de 7 euros des de qualsevol estació del tram Granollers Centre - Maçanet-Massanes, i de 13,10 euros des de qualsevol estació del tram Girona - Sils. També hi ha bitllets senzills d’anada i tornada des de Sant Celoni vàlid per a tot el dia a un preu de 2,20 euros.

El servei del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, gestionat per l’empresa Transports Generals d’Olesa, ofereix bitllets senzills d’anada i tornada a 2,20 euros entre Terrassa/Matadepera fins al coll d’Estenalles i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca. També s’ofereix un bitllet combinat tren-bus amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i enllaçar amb el Bus Parc. El preu d’aquest bitllet d’anada i tornada des de Barcelona és d'11,15 euros.

Més informació i horaris del Bus Parc

Transport públic integrat Bus Parc El Montseny .

Transport públic integrat Bus Parc Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Montseny, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona, ODS,